Jemen

Aftenposten «bekymret» for Jemen

Aftenposten er viktig talerør for det etablerte norske politiske og ideologiske etablissementet; de som styrer i landet. Og dessverre, må vi si: Stol ikke på dem.

Aftenposten skriver lederartikkel om Jemen, 5. mars. Avisa anfører – som riktig er: «Krigen i Jemen er den verste humanitære katastrofe i vår tid». Avisas overskrift: «Verden svikter Jemen.»

Dette er avisas bakgrunn: Mange land viser liten vilje til å sende pengehjelp til Jemen. Slik «svikter» de Jemen. Og sult og elendighet rår.

Årsak til katastrofen
Men Aftenposten skriver ikke et ord om årsak til katastrofen. Den er:

  • Saudi-Arabia og Emiratene kriger mot Jemen for å skaffe kontroll over landet.
  • Saudi-Arabia og Emiratene bomber Jemen – også sivile mål: skoler, sykehus, boliger, og møtesteder, arbeidsplasser og markeder.
  • Saudi-Arabia og Emiratene bomber vanningsanlegg – viktig for både folk og produksjon av mat.
  • Saudi-Arabia og Emiratene blokkerer forsyninger til Jemen – av mat, medisiner, olje og andre produkter viktig for det sivile samfunn.
  • Saudi-Arabia og Emiratene vil tvinge Jemen til underkastelse gjennom terror og sult.
  • Den systematiske bombing og blokade av Jemen er viktigste årsak til katastrofen.

USA og andre vestlige makter i krigen
USA og andre vestlige makter støtter Saudi-Arabia og Emiratene i krigen. De leverer våpen og gir politisk støtte til Saudi-Arabia og Emiratene, veileder og gir råd i de militære angrep.

Aftenposten tier
Aftenposten skriver ikke om dette! Aftenposten tier – i solidaritet med de vestlige makter: USA, England, Frankrike og andre – som bygger opp under Saudi-Arabia og Emiratene i terror-krigen.

Konklusjon
Dette blir konklusjonen: Det er Aftenposten som svikter Jemen! I katastrofen som rår.

Trond Ali Linstad

122340cookie-checkAftenposten «bekymret» for Jemen
Tags