Spørsmål og Svar

Alkohol og homofili

Spørsmål:

Hei,

Hva sier koranen om alkohol og homofil? Jeg kan så lite om islam, selv om jeg er og født som en, ber hver dag, faster, jeg følger de fleste reglene. Men sist jeg sjekket om alkohol er haram; ja, og jeg leste et stedt. Drikker man alkohol, så kan man ikkje be på 40 dager, det er straffen for at man drakk. Jeg tror på den delen der, selv om jeg ikkje veit om det er sant eller ikkje. Jeg veit at alkohol er haram, men hva er skjer om man smaker eller prøver?

Homofil; siste jeg leste om det, så sto det blant annet at det er en test fra Allah. Allah vil se og teste hvordan man håndtere å være homo, men samleie er forbud. Men er kyss og kosing forbud? Hva sier du om det?


Svar:

Hei,

Takk for spørsmål.

  1. Koranen om alkohol: Koranen sier alkohol (og andre rusmidler) er “fra satan” og at vi skal unngå det. Koranen sier ingen ting om straff for å drikke det. Det du skriver om “40 dager”, er bare tøys. Hvis man har drukket alkohol og angrer oppriktig på det, og ikke drikker igjen, tror jeg sikkert at Allah vil godta det, og det hele er glemt.
  1. Koranen og homofili: Koranen snakker om et samfunn som var i forfall, der menn voldtok hverandre og hadde sex med hverandre. Dette var blitt vanlig oppførsel og kultur blant dem. Dette samfunn i forfall ble straffet av Allah. Men Koranen sier ikke noe om enkeltpersoner som virkelig føler annerledes, og som er i sine følelser homofile. De skal respekteres som alle andre. Så er det et spørsmål både for homofile og heterofile om de lever ryddige og anstendige liv. Hva det betyr, må ikke minst den enkelte finne ut av selv.

Hilsen
Red.

102800cookie-checkAlkohol og homofili