Spørsmål og Svar

Badetøy i islam

Spørsmål:

Jeg lurer på om badetøy er lov i islam? Når alle venninner av meg bader i vanlig badetøy, og jeg er den eneste som har masse klær på seg, så er det veldig ubehagelig.

Og hvis det ikke er lov, hvor i Koranen står det, og hvorfor? Er det haram eller halal? Jeg mener at det er noe samfunnet i Palestina har “bestemt” ikke er lov, og jeg er usikker, så jeg vil bare spørre.


Svar:

Hei, og takk for spørsmål.

Først noen ord fra Koranen. Den sier et sted om hvordan en skal kle seg. Og den sier: Sømmelighet er den beste kledning.

Vi bør altså kle oss «sømmelig», litt anstendig – ikke vise for mye av kroppen. Samtidig må vi kunne glede oss, leke og bade i vannet. Og når vi snakker om sømmelighet, den går begge veier: vi bør selv fremme sømmelighet, og andre som kanskje vil «se» på oss, bør også respektere dette. Men vi bør ta ansvar for oss selv.

Så til badetøy. Vi tenker litt sømmelighet. Ja, du skal absolutt ha badetøy, og kunne bade! Og du bør ikke skille deg mye ut fra venninnene dine; og kanskje framstå som litt «sær». Det kan iblant være fint å framstå som noe bevisst og «sær», andre ganger ikke, og i hvert fall ikke mye «sær».

Samtidig ligger det litt dypt i oss alle, tror jeg, at vi gjerne vil være litt «sømmelig», ikke vise kropp og være neste nakne. Iblant kan det gi respekt.

Men tilbake til badetøyet. Det er flere typer av det! Jeg forstår du er jente. Noen bruker liten bikini; et lite tøystykke nede og over brystene. Med naken hud imellom. Det er kanskje ikke veldig «sømmelig». Det er også badedrakter som går fra lår, skritt og opp til å dekke brystet. Er det noe du kan tenke å bruke?

Du snakker om å ha «masse klær» på deg, og at det er veldig ubehagelig. Det kan jeg godt forstå! Jeg synes ikke du skal ha det slik! Bruk badedrakt som andre gjør – men de er av forskjellig type, så velg den mest «sømmelige» av dem! Som er i vanlig bruk! En badehette kan også være bra?

Lykke til!

Hilsen
Red.

115870cookie-checkBadetøy i islam