Spørsmål og Svar

Ber og tror, men er redd

Spørsmål:

Hei!

Jeg er en jente på 18 år. Jeg har alltid hatt muslimske venner, og følt meg hjemme blant dem.  Jeg har begynt å be til Allah, og vil selv si jeg har konvertert til Islam. Men jeg har gjort mye dumt i min fortid, men prøver å gjøre opp for det og lever med å vise etikk og respekt. Men jeg er redd for at hjertet mitt ikke er åpent nok, hvis du skjønner? Jeg er redd for at Allah ikke ser at jeg virkelig prøver. Jeg vil virkelig at Allah skal se at jeg i hvert fall prøver og at Allah vet jeg tror at bare Allah er den eneste Gud.

Jeg prøver å gjøre det meste riktig, men på kveldene kommer alltid tankene om hva som vil skje og om ja, jeg klarer nesten ikke å skrive om dette uten at øynene mine begynner å gråte og magen feste seg.

Så jeg må bare avbryte, men jeg fikk i hvert fall fram det meste, og jeg vet at dette ikke er et spesifikt spørsmål, men jeg trenger bare svar eller råd og snakke med noen om dette.  Håper du ser dette og vil svare meg.

Svar:

Hei!

Takk for e-post.

Hvorfor være så betenkt og trist? Du har ingen grunn til det. Vær blid og glad, det er hva Allah ønsker.

Allah er “barmhjertig og nådig”, heter det. Og det er sant. Det er Allah selv som sier det. Gjør vi noe dumt og galt, så kan Allah tilgi det. Ja, Han lover å gjøre det om vi virkelig angrer og endrer oss! Da er det som om det ikke har vært gjort! Det er renset bort fra oss. Legg det bort og glem det, det er hva Allah sier vi kan gjøre.

Gjør det, du også. Glem gamle ting bak deg, om du angrer. Se fremover på gode ting. Vi etikk og respekt, som du sier. Allah vil oss det beste, så kom Han i møte med det.

Allah vet så visst hva du har i ditt hjerte. Han vet at du anstrenger deg og prøver. Og et islamsk ordtak lyder slik: “Går du Allah et skritt i møte, skal Han ta to skritt mot deg.”  Allah er sikkert nær deg.

Dette går bra! Ikke vær bekymret og trist! Gled deg og vær blid! Allah skal like det.

Mvh
Red

104090cookie-checkBer og tror, men er redd