Spørsmål og Svar

Dagligdagse og viktige ting

Spørsmål:

Hei jeg er en jente på 15 år.

Spørsmål nummer 1. Jeg lurer på om det går fint å ha på seg shorts inne i huset. Jeg vet at man ikke bør gå med det ut. Jeg bor med min mor og søstre så vi er bare jenter. Går det fint om eg har shorts på. Familien min sier at det går fint siden vi er bare jenter og mamma tillater det også. Jeg er veldig usikker.

Spørsmål nummer 2: Når vi har svømming på skolen så pleier alle jentene å ha på seg bikini og de svømme-tøyene med shorts. Eg fikk en full drakt svømme-tøy som eg ikke like å bruke fordi eg for alltid spørsmål. Går det fint om eg bruke svømme tøy med shorts med klassen? Min mor er ikke særlig i mot det men hun sier at eg bør passe på og det skjønner eg 100%. Men i Norge er det jo litt mer vanlig å gå i shorts og sånne klær. Derfor lurer eg på om det er greit? Jeg vil ikke gjøre noe galt.

Spørsmål nummer 3: Jeg elsker å danse fordi det gjør med veldig glad. Jeg gikk på hiphop dans som jeg likte veldig godt. Men jeg har hørt at dansing ikke er lovt i Islam. Det synes jeg er veldig trist fordi jeg elsker virkelig å danse. Jeg pleier å danse på skolen og hjemme. Er det lovt å danse i Islam?

Spørsmål nummer 4: Jeg spiller også gitar. Jeg fikk en gitar av min mor fordi hun visste hvor mye jeg likte å spille. Jeg får kjeft av familie hvis eg danse eller spiller musikk. Det fikk med til å tro at det var Haram. Er det lov å spille gitar egentlig?

Spørsmål nummer 5: Er det lovt å ha gutte-venner. Jeg er venner med noen gutter som jeg bare ser som venner. Jeg har blitt lært å holde meg unna alle gutter. Men det synes jeg er litt merkelig. Jeg går jo på skole der det er gutter og selvfølgelig må eg jo snakke med de i timene. Ser noen i familien min med en gutt vill de kjefte på meg og mamma. Jeg synes det er veldig rart. Det er vel lovt å være med de så lenge vi bare er venner eller bestevenner?


Svar:

Takk for spørsmål. Dette er mine svar:

  1. Gå med shorts inne, det er helt OK.
  2. Ja, bruk svømmetøy med shorts.
  3. Fint å danse, det er lov! Gled deg ved god dans. Du passer på moralske sider.
  4. Gitar? Veldig bra. Det er innhold i musikk og sang du bør passe på, la dette ikke være ikke «umoralsk».
  5. Ja, det er lov å ha gutte-venner. Men hold på moralske grenser.

Hilsen
Red.

117960cookie-checkDagligdagse og viktige ting