Norge

Det norske utenriksdepartementet er på krigersiden

Det er spent mellom USA og Iran. Det norske utenriksdepartementet har tatt stilling: For USA og «koalisjonsstyrkene», som hun kaller dem, departementets leder/utenriksminister Ine Marie Søreide (H). Slik er hennes vennlige omtale av USA med allierte: egentlig «okkupasjonsstyrker».

Og ministeren med departementet? Hun har «forståelse» for det meste når det gjelder amerikanske (og vestlige) overgrep:

Israel tar Palestina, og departementet, med ministeren – er «bekymret». USA og Saudi-Arabia bomber og intervenerer i Jemen og forårsaker «den største humanitære krisen» i vår tid – departementet har lagt skylden på den folkelige opprørsbevegelsen i landet, huitene, og er igjen «bekymret». I Syria har de støttet terroristiske «opprørere». Nå kan det gå mot ny krig i Midtøsten: USA (med Israel og Saudi-Arabia) mot Iran. Utenriksminister Søreide er «dypt bekymret» – og håper «partene» skal «roe situasjonen ned».

Det gjelder «partene», sier hun – men ingen navngiving av USA – som har provosert fram den krigstruende situasjonen, med langvarig økonomisk krig mot Iran og uttrykte ønsker om å velte det iranske «regimet». Slikt kan det bli krig av.

«Se til Norge», sier USAs utenriksminister (bildet). Norge er på krigersiden med USA og ministeren. Norge vil ha «forståelse» for et amerikanske angrep, om enn være «bekymret». Skal departementet slippe unna med det?

Trond Ali Linstad

110760cookie-checkDet norske utenriksdepartementet er på krigersiden