Spørsmål og Svar

Faste i Nordland

Spørsmål:

Assalam Alaikum

Jeg bor i Nordland og lurer på hvor lenge jeg skal faste. Her jeg bor, er det dag hele dagen. Det jeg mener er hvor lenge må jeg faste? Jeg er ute etter hva det står i Koranen om fastetid eller retter sagt, hvor mager timer? Jeg vil ha svar fort fordi det er noen dager igjen til Ramadan starter.


Svar:

Assalam Alaikum

Takk for ditt spørsmål. Det er ingen som kan gi et godt svar på spørsmålet ditt. Det står ikke noe om slikt i Koranen. Koranen sier vi skal faste fra soloppgang til solnedgang, men sier ikke noe om når det er “dag hele dagen”. Da må vi finne en løsning selv. Og dette kan være valg for deg, for faste:

– Fastetider som i Oslo?
– Fastetider som for eksempel i Mekka?
– Fastetid som passer dine oppgaver og rutiner på ditt hjemsted?

Jeg tror det siste er riktig! Er du frisk og sprek? Ingen sykdommer? Hvor gammel er du, har du familie og barn? Jobber du, hva er din jobb? Dette må du ta hensyn til. Så har du rett til å finne en god fastetid selv, slik at du føler faste på kroppen, men ikke så mye at det hindrer deg i nødvendige daglige oppgaver. Det mener jeg er faste for deg.

Hilsen
Red.

97500cookie-checkFaste i Nordland