Spørsmål og Svar

Forlovelse

Spørsmål:

Hei!

Jeg har et veldig viktig og avgjørende spørsmål for fremtiden min. Jeg er en muslimsk jente som er sammen med en kristen gutt. Vi ønsker gjerne å forlove oss. Problemet vårt er at han kan bli viet av en imam, men han ønsker ikke å si fraser fra Koranen, for det går imot hans religion. Kan en imam vie oss uten at han bekjenner noe fra Koranen? Eventuelt en annen måte vi kan forlove oss på, så foreldrene mine aksepterer det?

Takk for svar.


Svar:

Hei!

Takk for spørsmål.

Forlovelse og giftemål er ingen «hellig» handling som må gjøre i en moske og/eller av en imam. Det er en «verdslig/jordisk» handling mellom de personer det gjelder. De fleste vil ønske seg vitner på det, og det er sikkert bra. Så er man forlovet eller gift, slik islam vil godta det.

En avtale og et løfte, med vitner, det vil være bra. Et selskap kan være hyggelig. Men et ekteskap må registreres for å være etter loven i Norge. Det kan gjøres hos en godkjent imam eller ved et offentlig kontor; byfogden. Så er man legalt, norsk gift.

Men hva vil foreldrene dine godta? Det som står over, er riktig. Kanskje vil de ønske mere, du kan eventuelt spørre dem om det. Og tenke videre derfra.

Hilsen
Red.

95800cookie-checkForlovelse