Spørsmål og Svar

Forlovelse

Spørsmål:

Hei!

Jeg har et par spørsmål om forlovelse. Jeg er en kristen gutt, og min kjæreste er muslim. Dette er spørsmålet mitt: Hvordan kan jeg på en riktig måte fri? Skal jeg høre med mammaen hennes? Og ha med vitner?

Skal vi innom en moské for å få dette dokumentert? Og må man ha en forlovelsesfest? Vi har så vidt snakket om det, og vi er begge litt usikre på hvordan dette skal gjøres på en riktig måte.

Takk for svar.


Svar:

Hei!

Takk for e-post. Jeg håper du kan få noen svar på spørsmålene når du leser et annet innlegg på denne siden: Nikkah og giftemål.

Litt spesielt til deg. Du er en kristen gutt, og kjæresten din er muslim. Jeg tenker det kan være bra. Dere tror begge på Gud,og prøver å være gode mennesker. Det er et godt utgangspunkt.

Noen kan komme til å stille spørsmål, for det er en tradisjon blant muslimer at en muslimsk mann kan gifte seg med en kristen kvinne, men ikke en muslimsk kvinne med en kristen mann. Jeg mener det beror på en feil tolkning av Koranen, fra en tradisjon da mannen skulle være styrende for kvinnen, i en historisk mannsdominert kultur. Vi lever ikke i den kulturen nå.

Koranen sier at mann og kvinne er likestilt når det gjelder ekteskap, det gjelder også når det gjelder muslimsk og kristen tro.

Men noen kan være uenige, eller tvile. Det bør nevnes, og vil kunne få betydning for dere. For eksempel: Det kan bli vanskelig å få godkjent ekteskapet av en imam i en moské, om han er tradisjonell i tenkningen sin (det kan gjelde mange). Noen par som dere, ordner derfor ektepakten formelt hos byfogden.  Mange synes det er greit.

Det er nok klokt å snakke med mammaen, og/eller andre i familien. Det er viktig å ha hun/de med seg. Håper det skal gå bra!

Og så blir det forlovelsesfest!

Vennlig hilsen
Red.

116190cookie-checkForlovelse