Kort Nytt

Fredspris mot seksualisert vold: Nok er nok!

  To sterke fredsprisvinnere.

«Reis dere og si høyt og tydelig: ‘Nok er nok!’». Slik lød oppfordringen fra nobelpris-vinner

Denis Mukwege da han mottok prisen i Oslo Rådhus. Nadia Murad, den andre fredsprisvinner, fortalte om overgrepene hun ble utsatt for, av Den islamske staten (IS). «Det gode har seiret over det onde», sa hun i sin takk for prisen.  Begge krevde overgripere til ansvar. Her, om en gruppe blant dem:

Den islamske staten
Det gjelder Den islamske staten (IS), som Nadia Murad ble mishandlet av. Og som dreper hennes folk: jesidiene.  IS står for voldtekter, massakre og terror – men hva ligger bak deres framferd? Med kunnskap om det kan de stanses, og overgripere bli stilt til ansvar. Deres handling har et ideologisk grunnlag; som en må kjenne til.

Et pervertert skrift
IS sier de er «muslimer», men står uten bånd til islam. Koranen er islams referanse. IS har mishandlet Koranen; har tatt ut og lagt til skrifter og skapt sin egen «koran». Vers i Koranen om nestekjærlighet, toleranse, humanitet, respekt og medmenneskelighet har IS fjernet (abrogert), for å føre inn andre tekster, uten tilknytning til Koranen. De har konstruert en ny «referanse»; en bok som er manipulert. Kort, et blikk på boka.

Kafir; vantro
De som ikke deler «muslimers» tro; kafir, (vantro) kan drepes. «Skjær halsen over på dem», er den allmenne oppfordring.  En verre skjebne venter: «To engler skal slå dem i hodet med en hammer og de skal hyle høyt», står det. De blir sendt til «helvetes-ilden».

Gode «muslimer» kan gjøre dette: «Hent inn ‘vantro’ og hold dem med lenker om halsen til de godtar islam og blir reddet fra den evig straff i ‘helvetes-ilden’, for i stedet i det neste livet å bli sendt til ‘paradiset’», står det i boka.

Slaver
Det er fint å ta «vantro» som slaver. Da blir de kjent med «muslimer» og kan konvertere til «islam». De slipper «helvetes plager» og kommer til «paradis».

Seksualisert vold
«Muslimer» i krig tar «krigsbytte». Det kan være kvinner. Kvinner blir eiendeler og slaver som kan brukes og selges – det er lov i boka.

Nok er nok
Hvor finner vi denne boka; IS og terroristenes «koran»?  Den selges i en moske i Oslo, der den tilbys blant andre bøker. Den distribueres fritt fra Saudi-Arabia, som fremmer slike tanker. Noen kan påvirkes av dem! På tide å si: «Nok er nok».

fredspris-mot-seksualisert-vold-nok-er-nok1
Av Trond Ali Linstad

102960cookie-checkFredspris mot seksualisert vold: Nok er nok!