Spørsmål og Svar

Galt å ha guttevenner?

Spørsmål:

Hei, jeg er en jente som alltid hører på regler og ikke gjør ting som er haram. Foreldrene mine sier at jeg ikke kan være med gutter og mener at det er haram. Jeg føler at de ikke stoler på meg, og at de mener jeg skjuler noe, hva jeg ikke gjør.

Det hender at en gutt fra trinnet kan komme bort til meg, men jeg er livredd for å bli sett av kjente eller foreldrene mine.

Jeg liker ikke at foreldrene mine ikke skal stole på meg. Nå hindrer de meg å gå ut med venner fordi de mener at jeg kommer til å være med gutter og gjøre ting som ikke er bra for meg. Jeg vet at man kan bli fristet til å gjøre ting, men jeg skal holde meg unna det gale.

Spørsmålet mitt er, om det er haram å ha guttevenner. Altså bare som venner? Jeg er redd for å bli sett med gutter.

Hilsen meg.


Svar:

Hei til deg, og takk for e-post.

Jeg er enig med deg. Det er fint å ha venner, og det er også lov å ha gutter som venner. Man må kunne stole på hverandre, og selv også vite hva som er galt – og unngå det! Det vil du sikkert passe på selv.

Jeg synes bestemt at du må kunne snakke med gutter, du vet selv hva som er riktig og galt. Jeg mener at foreldrene dine tar feil, de er «overbeskyttende» og er egentlig med på å «undertrykke» deg, hindre deg i å vokse som fri og selvstendig – og selv vite hva som er et riktig liv.

Går det an å snakke med dine foreldre om det, at de må stole på deg og ikke gjøre dagene så vanskelig for deg?

Lykke til!

Vennlig hilsen
Red

108122cookie-checkGalt å ha guttevenner?