Spørsmål og Svar

Giftemål med muslim fra et annet land

Spørsmål:
Hei! Jeg er en 25 år gammel jente som er født muslim. Familien min er fra Tunis. Jeg har møtt en veldig snill og godhjertet gutt som er et par år eldre enn meg, og vi har lyst til å gifte oss.  Han er opprinnelig norsk og konverterte til islam for 6 år siden, så han konverterte ikke for meg, men fordi han tror på Islam. Min far er veldig gammeldags og vil helst at jeg skal gifte meg med en som er fra samme kultur, og som er født muslim. Noen tips til hvordan jeg skal overtale han?

Svar:
Hei! Du bør kunne overtale han! For det er du som har rett, og kan velge selv. Det er fint å høre på han og hva han sier. Men argumentene hans er ikke gode, og de skal ikke være avgjørende for deg.

Koranen:
Hva sier Koranen? Den legger bare vekt på om en «tror» eller ikke; om en «erkjenner det som er sant». Og gutten du har møtt, er muslim! Da har du all rett til å gifte deg med han, ifølge Koranen.

Koranen sier om ekteskap:
«Menn, gift dere ikke med kvinner som setter annet likt Allah (mushrikun) før de erkjenner!»

Altså: Når en kvinne erkjenner: er blitt muslim, så kan en mannlig muslim gifte seg med henne. Og det samme slik:
«Kvinner, gift dere ikke med menn som setter annet likt Allah før de erkjenner.» (Koranen 2,221)

Igjen: Når en mann erkjenner: er blitt muslim, så kan en kvinnelig muslim gifte seg med ham! Det sier Koranen. Det er ingen andre begrensninger.

Etter Koranen og islam står du fritt til å gifte deg med gutten du har truffet! Det kan du fortelle din far.

Sår får du gjøre andre vurderinger, fornuftige refleksjoner, om dere passer sammen og så videre – slik alle som tenker å gifte seg, bør gjøre

Lykke til!
Mvh
Red.

103860cookie-checkGiftemål med muslim fra et annet land