Spørsmål og Svar

Gravid

Spørsmål:

Hei!

Jeg er ung jente på 22 år. Som nylig fikk vite at jeg er gravid med en gutt jeg er glad i. Jeg er ikke gift med han. Vi begge er muslimer. Vi begge er klar over hvor stor feil vi har gjort, men vi skjønner ikke helt hva vi skal gjøre i denne situasjonen, akkurat her å nå.

Jeg fikk vite at jeg er gravid i den heldige måneden. Jeg er hjelpeløs og har ingen støtte fra min familie slik jeg tror det hit til.

Vi angrer veldig mye, men vi er fortsatt hjelpeløse. Vi trenger virkelig hjelp med å hvite, hva vi skal gjøre en slik situasjon.


Svar:

Hei!

Takk for e-post.

Du er gravid. Det kan være hyggelig og greit. Du sier at du er glad i gutten. Er han glad i deg? Har dere tenkt på å gifte dere? Det kan være viktig å avklare.

Dere har gjort feil, ja vel. Det er riktig. Samtidig skal man ikke bli “ødelagt” av å gjøre feil! Feil kan rettes opp. Og tilgis. Allah kan gjøre det.

Dere gjorde feil i “den hellige måned”. Det er kanskje ikke mer alvorlig enn å gjøre feil til andre tider, når det kommer til stykke? Så kan vel det også tilgis.

Gjør man feil, bør man helst se framover. Og egentlig se ganske lyst på livet. Skal du eventuelt få et barn? Mang vil si det er flott! I så fall: Stell pent med det. Gå ikke med “anger” og vær bekymret, det blir kanskje ikke bra for barnet. Løft ditt sinn, i verden er det slik at det meste ordner seg. Håper det blir hyggelig for deg også. Det tror jeg det kan bli.

Vennlig hilsen
Red.

 

98070cookie-checkGravid