Norge

Grov vold på åpen gate i Olafia på Grønland i Oslo

Åpent brev til politimester i Oslo, Beate Grangås:

Politimesteren kunne blitt ansvarlig for alvorlig helseskade, onsdag 13. juli i Olafia på Grønland i Oslo. Stedet under Nybrua er det viktigste senter for åpent narkotika-salg i Oslo, kanskje i hele Norge. Hver dag står 10-15 ungdommer og åpent selger rusmidler av forskjellig slag. Politi er som regel ikke til stede.

Onsdagen brøt det ut åpen slåsskamp mellom en selger og en kjøper. Kjøperen ble slengt i bakken. Selgeren kastet seg over han og slo løs med knyttete never mot kjøperens ansikt og hode. Kjøperen ropte og skrek. Det pågikk i flere minutter.

Noen kom til med høye rop og fikk roet selgeren som slo. Selgeren trakk seg tilbake til de andre som står og selger. De ga bifallende klapp på skulderen. Forskremte familier med barn hadde vært vitne til situasjonen, et eksempel på hvordan narko-selgere terrorisere området, også med åpen vold.

Er det ikke politiets ansvar? Dette åpne narko-salget med tilhørende vold? Hva med et offentlig tilsvar med politimesteren i spissen? Bydelen ruster opp området og legger til rette for opphold og lek, ansikt til ansikt med narkomiljøet.

En politibil ruller iblant forbi, sjeldent mer. Jeg snakket med to hyggelige betjenter i en politibil og meddelte voldsepisoden. Det var lite de kunne gjøre, de anførte ressursmangel.

Det er politimesteren som prioriterer oppgaver. Åpne slagsmål med brutal og alvorlig vold får passere i et utildekket rusmiljø der barn og familier tenkes å være. Hører politiet fra seg?

Trond Ali Linstad
Kafé Urtehagen,
ideelt drevet.
Olafia på Grønland

134410cookie-checkGrov vold på åpen gate i Olafia på Grønland i Oslo