Kort Nytt

Hyklerske Harald Stanghelle

Aftenposten:

Ja, det gjelder Aftenpostens Harald Stanghelle, tidligere politisk redaktør i avisa, og med flere år i Aftenpostens ledergruppe. Oppfattet av mange som en person med evne til å tilpasse seg rådende retningslinjer, finne seg til rette med, og videreføre, dem. I en rolle av å skulle kommentere.  Og med stort selvbilde.

Slik har han også kommentert Palestina-spørsmålet i flere år – alltid innenfor de offentlig godkjente rammer. Med en undertone av å skulle forstå palestinerne. Slikt det lett blir hykleri av.

Nå har han skrevet om «Loddet som er kastet»: Det er Israels statsminister Netanyaho som vil gjøre Vestbredden til israelsk eiendom. Stanghelle skriver: «Ingen kan stoppe Israel». (Aftenposten 30. juni 2020)

Hva gjorde Harald Stanghelle – som politisk redaktør av Aftenposten – for å bringe fram motforestillinger som kunne «stoppe Israel»? Ingen verdens ting. Han jattet etter de rådende forestillinger, med tilsynes akseptable kommentarer. Slik er man respektert redaktør i Aftenposten.

En lydig pressemann for de styrende og dominerende krefter – også når det gjelder Palestina. Dessverre, Harald Stanghelle kunne gjort mer, anstendig.

Trond Ali Linstad

116330cookie-checkHyklerske Harald Stanghelle