Spørsmål og Svar

Informasjon om Islam i Norge

Spørsmål:

Hvorfor er det så vanskelig å få informasjon om Islam i Norge? Jeg har sendt spørsmål ti Islamske organisasjoner/råd, men aldri fått noen tilbakemelding. Jeg underviser i skolen m.a. KRLE, og også om Islam. Jeg ønsker å være så godt rustet som mulig, og har derfor søkt kunnskap utenfor pensumbøker, men det ser ut til å være vanskelig. Jeg synes også at det er mye sprikende informasjon. Noen hevder at det er haram å spise kjøtt som ikke er slaktet på rette måten, mens andre sier det går greit så lenge man ber en bønn over kjøttet. Hva skal man forholde seg til, og hvor får man rett informasjon?


Svar:

Hei,

Takk for spørsmål.

Ja, det er dessverre vanskelig å finne god informasjon om islam i Norge. Mange som mener å vite om islam, kjenner bare til gamle tradisjoner fra en tidligere tid, lite holdbare i dagens Norge. Mange er opphengt i gamle former, er hva vi kan kalle «formalister», men går lite inn på hva som er islams egentlige innhold og kjerne. Man blir dessverre ofte ikke veldig klok av å lytte til dem, er min tanke.

Best informasjon om islam får man i Koranen! Den beskriver hva islam er. Les og diskuter den med åpent sinn, spennende å tenke.

I all beskjedenhet: Jeg har selv oversatt og kommentert noen koranske tekster. Du finner det i boka: «Hva sier Koranen.» Solum forlag. Anbefaler den. Og mer kan komme.

Mvh
Trond Ali Linstad

134060cookie-checkInformasjon om Islam i Norge