Iran

Iran: Kurdisk aktivist og Donald Trump på samme side

Demonstrasjon i Teheran til støtte for Irans styre.

Noshin Rad, kurdisk aktivist, får to hele sider i Dagbladet 6. desember til å skrive om «Folket i Iran som reiser seg» mot det iranske styret, og hvordan «det iranske folket» vil «fortsette å reise seg» for å endre systemet. USAs president Donald Trump med sine økonomiske sanksjoner bidrar til det ved å «ødelegge Irans økonomi».

Donald Trump? Han vil glede seg over Noshin Rads reaksjoner, med støtte og entusiasme for de «folkelige protester» – for dette er hensikt med de økonomiske sanksjonene, som skal ødelegge Irans økonomi, skape folkelige protester og drive fram et «endret system», som også Noshin ønsker. Noshin Rads reaksjon er betenkelig.

Hun synes å godtgjøre Trumps motiver for de økonomiske sanksjoner ved å vise til Trumps grunner – og selv dele de samme betenkninger, om Irans utenrikspolitikk: å sende «penger, våpen og soldater til for eksempel Syria», og støtte økonomiske «Hamas i Palestina og Hizbollah i Libanon». (Noshin Rad) Uholdbart! mener Noshin Rad. – Liksom Donald Trump gjør det. Objektivt sett? Noshin Rad spille på lag med Donald Trump.

Millioner av iranere demonstrere i Irans gater til fordel for systemet. Ryktene om Irans nedtur og forfall må anses som overdrevet.

Trond Ali Linstad

109800cookie-checkIran: Kurdisk aktivist og Donald Trump på samme side