Spørsmål og Svar

Islam bra?

Spørsmål:

Hei,

Kan noen svare meg på dette med få ord: Jeg har spurt mange, men ingen har vært i stand til å forklare en eller noe få gode grunner til at islam er bra. Hva sier dere?

Svar:

Hei,

Mennesker trenger referanser, veiledning, gode normer for hvordan å leve, forholde seg til andre, lage gode samfunn. Uten slike referanser og veiledninger – litt “opphøyde” råd, om du vil – blir mennesket overlatt til seg selv. Det står ikke sterkt nok til alene å vurdere.

Det kommer til å gå feil, virre litt hit og dit, prøve og feile for å prøve å skjønne, men vil gå feil, gjøre dumme ting både for seg selv, fellesskapet, familie og samfunn. Mye kan unngås med rettledning og råd.

Religioner prøver å gjøre dette: islam gjør det. Fornuft må med, som Koranen sier. Og så er den en lovmessighet i de fleste ting. “Skaperen” – kall det hva du vil – satte den lovmessigheten. Det er lurt å få forståelse for det.

Leder du deg for langt ut av vinduet, så faller du ned! Bryter du de lover som fins i mennesket og menneskelige relasjoner, så slår det tilbake på deg.  Lurt å gjøre seg kjent med lovmessigheter som finnes! Islam hjelper deg til det.

Og skulle det finnes et liv etter dette livet, så kan det være lurt å tenke på hva som kan være godt for oss nå, og kanskje videre også.

Mvh
Red

104050cookie-checkIslam bra?