Jemen

Jemen: Norge med NATO-partnere er med å bombe Jemen.

Norske våpen dreper. Resultat: «Den største humanitære krise i vår tid», begrep brukt av FN

Norge er en kriger-nasjon – på feil side i verden. Det bekreftes i Jemen. Saudi-Arabia og Emiratene har intervenert i landet – for å kontrollere og undertvinge Jemen. En opprørsk folkebevegelse – houitene – vil styre landet selv.

Ledende vestlige stater – Norges Nato-allierte som USA, England og Frankrike – leverer de mest moderne våpen til Saudi-Arabia og Emiratene. Og deltar selv i krigen – de vedlikeholder angripernes fly, bidrar med flygere og blinker ut angrepsmål.

Til det siste, om den Saudi-ledede koalisjonen – med vestlige våpen, anføres: det dreier seg om «målrettete luftangrep» rettet mot «sykehus, sivil bosetting og infrastruktur». (FNs ekspertpanel for Jemen.)

Norge er med! Norge har i flere år solgt krigsmateriell til den intervenerende part, ved Emiratene. Norske UD sammenlikner våpensalg til Emiratene med tilsvarende norsk våpensalg til «sentrale NATO-partnere som USA, UK og Frankrike». (Rettsavdelingen i UD.)

Vi blir minnet om norsk utvidet vennskap! Nå også med Saudi-Arabia og Emiratene! I kriger som disse fører! Med dette som resultat: «Den største humanitære krise i vår tid».

Norge? Skal Norge være deltaker i dette selskap? Med Saudi-Arabia, Emiratene og andre, for å bombe i stykker Jemen? Det har vært – eller er – rollen vår nå. Det bør vi vite.

Trond Ali Linstad

123020cookie-checkJemen: Norge med NATO-partnere er med å bombe Jemen.
Tags