Jemen

Jemen: Saudi-Arabia med allierte terrorbomber Jemen

Saudi-Arabia med allierte terrorbomber Jemen for underkastelse FN: «Det største humanitære katastrofe i vår tid.»

Siden krigen mot Jemen begynte i mars 2015 har Saudi-Arabia gjennomført regelmessige flyangrep mot sivile forsamlingssteder som boliger, skoler og barnehager, helseinstitusjoner og vannforsyning i det fattige nabolandet Jemen.

Landet skal tvinges til underkastelse under Saudi-Arabia – støttet av vestlige stormakter – imperialistiske makter – som USA, England og Frankrike. Norske myndigheter henger med, med standpunkt for samme myndigheter.

FN anslår at 14 millioner mennesker – over halvparten av landets befolkning – risikerer hungersnød, og 20,5 millioner trenger hjelp til å få tilgang til drikkevann.

Flyangrepene er blitt fordømt av FN, men våpensalget til Saudi-Arabia har økt. Donald Trump la personlig ned veto mot et lovforslag som ville stanse krigen, og leverer våpen. Storbritannia er en hovedleverandør av våpen til Saudi-Arabia, som står for 50 prosent av den britiske våpenindustriens utenlandsmarked.

Over 100.000 barn har dødd som følge av krigen i Jemen. Over en kvart million er drept og et stort antall millioner lever på kanten av katastrofen, men hva gjør norske politikere, som elsker å framstille seg som menneskevennlige og fredsvennlige? De lukker øynene: la «vennene» våre stelle med dette. Hyklersk og umenneskelig.


Barn er offer i bombingen.

Hva kan gjøres?

  1. Krev handling av myndighetene!
  2. Aviser og andre medier må ta opp situasjonen.

I beskjedenhet: Støtt hjelpeprosjekt for systuer til fattige enker med barn for økonomisk selvhjelp.

120080cookie-checkJemen: Saudi-Arabia med allierte terrorbomber Jemen
Tags