Jemen

Jemen: Vestlige makter og Saudi-Arabia dreper bredt i krigen

Foto: Ahmed Abdulkareem, MintPress

De «fineste» vestlige våpen dreper i Jemen

En menneskeskapt katastrofe rammer Jemen, med ødeleggelser, sykdom og død.
Hovedansvar ligger på Saudi-Arabia med allierte. Vestlige stater deltar med dem.

USA er den viktigste allierte til Saudi-Arabia når det gjelder krigen i Jemen. Fly og bomber mot Jemen er amerikanske, amerikanske mekanikere for fly og militære rådgivere bistår i angrepene.

England har gjort avtale med Saudi-Arabia om salg av store mengder våpen. Regjeringen betegnet avtalen som «et langsiktig partnerskap» mellom England og Saudi-Arabia tross bombingen av Jemen. (The Economist)

Frankrike er verdens tredje største eksportør av våpen og regner Saudi-Arabia og De arabiske emiratene blant sine viktigste kunder. Frankrike har motsatt seg press til å stanse våpensalg til Gulf-statene under krigen i Jemen. (France 24.)

Hyklerske vestlige makter i krigen


Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman på besøk hos vestlige makter for å kjøpe de «fineste» våpen, bygge «partnerskap» og sikre «vestlige jobber», som det heter. Her med USAs daværende president Trump, Frankrikes president Macron (bøyer seg for saudiske penger) og Storbritannias tidligere statsminister May.

Sult, død og ødeleggelse er resultatet

Gi hjelp til folk rammet i krigen

Urtehagen International er i Jemen. De gir støtte til et senter for kvinner som er blitt enker i krigen. Kvinnene lærer søm og syr klær som de selger på markedet. De blir selvforsynt for seg og barna, i stedet for å måtte tigge om hjelp på gata. Støtt dem gjerne!

Bankkonto: 1503.35.06322. (Jemen) Vipps: 654921

Av Trond Ali Linstad.

137020cookie-checkJemen: Vestlige makter og Saudi-Arabia dreper bredt i krigen