Spørsmål og Svar

kjæreste

Spørsmål:

Hei, jeg er en jente på 16 år. For et år siden ble jeg kjent med en gutt som jeg ble utrolig god venn med. Vi ble bestevenner ganske fort og stoler på hverandre veldig mye. Vi har begge hatt dårlige tider gjennom oppveksten, men støtter hverandre hele tide, er ærlige og alt godt.

Vi har vært forelsket i hverandre over lang tid (9mnd). Moren min er imot å ha kjæreste, men pappa er litt opp og ned. De er ikke så strenge sånn ellers. Moren min går med hijab, vi feirer ID, spiser halal osv. Men er ikke så strenge på å gå med hijab og lese koranen hver dag osv.

Men jeg tror ikke helt moren min skjønner hvor vanskelig det er å være muslimsk barn oppvokst i Norge. Alle vennene mine er norske og selv de muslimske vennene mine er på en måte norske.

Det som gjør det ekstra vanskelig er at mamma bruker religionen til denne gutten imot han. Og dette er det eneste argumentet hun har mot han. Noe jeg syns er dumt da foreldrene hans respekterer min religion. Jeg har ikke tenkt å ha sex før jeg er gift da jeg ikke er komfortabel med det, men tror moren min er bekymra for at det skal skje.

Jeg klarer også ikke å snakke med moren min om dette. Jeg gråter hver natt. Og forholdet mellom meg og mamma har blitt nærmere menn dårligere. Jeg får i tillegg ikke lov til å henge med han.

Hva kan jeg gjøre?


Svar:

Takk for e-post.

Fint å være bestevenner! Og kunne stole på hverandre. Å være forelsket er også OK. Å ha en “kjæreste” slik du beskriver, er heller ikke galt. Men å ha sex før ekteskap er ikke bra, hold avstand til det. Fint at du tenker slik.

Da er det lov å være bestevenner og “kjærester”! Slikt er verdifullt og gjør livet hyggelig. Det er overhode ikke noe galt ved det. Og til dette med å være “bestevenner”: Det har da ikke noe med religion å gjøre! Hvor skulle noen ha det fra?

Som du skriver, så lever vi i Norge. Vi må ha et verdifullt og hyggelig liv her. Det finnes noen grenser, som dette med sex. Men vi skal kunne smile og le. Så du må slutte å gråte! Så lenge du passer deg for noen kloke regler, skal du ha det hyggelig med andre!

Dette er hva jeg mener er riktig. Jeg tror at islam lærer det. Kanskje du kan legge fram dette for din mor? Hun har vel en annen tradisjon, i det landet der hun vokste opp. Men alle må tilpasse seg landet de bor i! Med kloke regler i tillegg. Jeg tror din mor skal forstå det.

Lykke til!

Hilsen
Red.

 

98540cookie-checkkjæreste