Spørsmål og Svar

Konvertering og tatovering

Spørsmål:

Hei. Jeg er en kvinne på 28 år som er skilt, med barn. Jeg er tatovert i ansiktet og fra topp til tå. Jeg er halvt iraner og snakker persisk og arabisk. Jeg ønsker å konvertere til islam og ta på meg hijab.

Hva er første steg? Hvordan vil det islamske samfunnet si til en kvinne med tatoveringer over alt og hijab?


Svar:

Hei. Spennende med en muslimsk dame som har masse tatoveringer fra før!

– Hva det islamske «samfunnet vil si? Hvis det er fornuftig, vil det ønske deg velkommen, og ta imot deg med vennlighet og forståelse. Hvis ikke, så gjør dette “samfunnet” helt feil. De skal du ikke høre mye på dem.

– Men kanskje reiser du feil spørsmål! Riktig spørsmål vil være: Hva vil Allah/Gud si? Hva tror du selv? Du vil selvsagt på alle vis bli fullt “godtatt”! Så flott! Og det er det det viktige.

Hva er første steg? Det du er i ferd med nå: Å bestemme deg for å bli muslim. Og hva betyr det? At man godtar grunnteser i Koranen om at Allah/Gud finnes og er én kraft; gjøre godt og være anstendig; stå for det som er sant og riktig, bruke hodet for en bra vei. Se gode eksempler i profeter og vismenn/sendebud slik som Muhammed, Jesus, Abraham og andre, og hvordan det de lærte kan tilpasses oss her i dag. Vær klok og tenk, det sier Koranen. Noen vil kanskje gripe fatt i deg for å «lære» deg det de mener. Det er ikke sikkert de tenker rett.

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen
Red

102540cookie-checkKonvertering og tatovering