Jemen

Krigen til Saudi-Arabia, USA og andre vestlige makter i Jemen

Steigan.no har lørdag 13. mars et forvirret innlegg om Jemen, skrevet av en pensjonert journalist fra NRK. Hvorfor i all verden er dette innlegget trykket av steigan.no? Det hadde passet på en CIA-blogg.

Innhold i innlegget er dette: Jemen er i «borgerkrig». Opprørerne representerer ikke «folket». De er alliert med Iran, og det er disse – opprørerne, Iran og «shia-muslimene» – som er hovedansvarlig for krigen. Det er en konflikt mellom «shia og sunni» – det FN kaller den største humanitære katastrofe i vår tid. Så langt skribenten i steigan.no. Kunne CIA skrevet det bedre?

Jemen ligger strategisk til, sør på den arabiske halvøya med kontroll over Bab al-Mandebstredet mellom Rødehavet og Adenbukta. Jemen omfatter flere øyer – på en av dem bygger nå USA-allierte en militærbase for kontroll over regionen.

Saudi-Arabia – med fly og våpen fra USA, England og andre vestlige makter – bomber Jemen sønder og sammen. Norge kan ha levert våpen til den siden i konflikten. Mens opprørerne kjemper for uavhengighet.

Dette er ABC for enhver med et åpent blikk på Jemen. Men ikke for steigan.no? Det bør rettes opp.


Les og se mer om Jemen her:

https://www.youtube.com/watch?v=bzzKiRmjy2Y
(Frikanalen)

https://www.koranen.no/jemen-den-storste-humanitaere-katastrofe-i-var-tid-fn/
(koranen.no)

Trond Ali Linstad

122080cookie-checkKrigen til Saudi-Arabia, USA og andre vestlige makter i Jemen