Irak

«Look to Irak» – kast de amerikanske styrkene ut!

Det het en gang: «Look to Norway!», om Norges motstand mot okkupasjonen under krigen her. I dag kan parolen være: «Look to Irak», om et annet lands motstand mot okkupasjon og utbytting – folk i Irak sin motstand mot USA.

Titusener i gatene i Irak – så flott, USA må ut! USA invaderte og okkuperte Irak i 2008, og har siden brukt over en trillion dollar i landet.  For å styrke sine posisjoner i Irak og i hele regionen! «Ivareta sine interesser», som det heter. Til stor kostnad for amerikanere selv, under det amerikanske politiske lederskapet: mer enn 5.000 amerikanske soldater har mistet livet. For USAs rolle som stormakt i Midtøsten! Få USA ut!

Det oppgis at USA kriger mot IS, men det er en dobbeltrolle: USA har brukt IS når de har funnet det opportunt. I jakt på hegemoni, og «styringsrett» over Midtøsten. (Med Israel som junior-partner.)

Tusener ut i gatene i Irak, så bra. Kunne vi trenge det her, mot den amerikanske innflytelsen, sosialt, politisk og kulturelt i landet? Og i tillegg med grupper av politikere, medieledere og andre som underbygger den amerikanske innflytelsen; klassen av folk som egentlig styrer her? Er det dette som blir kalt revolusjon? Interessant og nyttig.

Trond Ali Linstad

110470cookie-check«Look to Irak» – kast de amerikanske styrkene ut!