Spørsmål og Svar

Lykke

Spørsmål:

Hei. Jeg har aldri skrevet inn et spørsmål her. Men jeg lurte på om hvordan Allah kan gjøre meg lykkelig? Jeg har en fantastisk familie og jeg er veldig veldig nær med tantene mine, fetter og kusinene mine, alhamdolillah. Jeg er egentlig ok. Men jeg er ikke lykkelig, jeg er heller ikke ulykkelig, eller litt ulykkelig. Jeg lurte på om hva jeg kan gjøre for å bli lykkelig? Hva kan jeg gjøre i islam for å bli lykkelig? Please hjelp


Svar:

Hei, og takk for spørsmål.

Lykke? Hva er nå det? Kjenn etter, andre lesere også – ja, hva er vel egentlig «lykke»? Ta som utgangspunkt dette – som jeg håper skal gjelde de fleste – at vi har det ganske bra. Så bør vi være takknemlig for det. Og det er fint om vi ser det, vet om gode ting vi har. Da tenker jeg også dette, at om vi skulle miste disse goder, bli stående uten – ville vi kanskje ane at den gang vi hadde godene – som vi kan ha mistet – så var vi egentlig «lykkelige»? La oss gleder oss over det vi har!

Så kan nok ting bli bedre. Vansker kan de fleste ha. Vi bør anstrenge oss for å bygge opp goder – og det kan være mange ting! Kanskje takknemlighet likevel bør ligge i bunnen. Og så kan vi kjenne glede og se at noe er viktig! Da nærmer vi oss kanskje «lykke» (hva det nå måtte være). Allah skal være med oss. Da har vi en trygg forankring.

Vennlig hilsen
Red

112550cookie-checkLykke