Spørsmål og Svar

Mensen under faste

Spørsmål: 

 Hei, dette er veldig flaut å stille til foreldre, og jeg må vite det.

Hvis en jente får mensen under fasten, så stopper fasten? Betyr det at alt du har fastet stopper? Er det da ikke vits å faste senere etter mensen siden fasten stopper for en jente med mensen. Og en jente kan ikke engang be visst hun har mensen?

Mamma sier at muslimer er rene og må vaske seg nedentil hver gang man går på do, er det sant?

Er det haram å konvertere mellom shia og sunni? Islam gir deg full trosfrihet. Gjør det du mener er riktig.


Svar: 

Hei,

Spørsmålet ditt er slett ikke flaut. Det er en helt normal sak for jenter og kvinner å menstruere. Hvorfor ikke å kunne snakke om det?

Det er fint å faste! Koranen sier det er en god ting. Den sier samtidig at det kan være besværlig å ha menstruasjon. Hva blir konklusjonen?

Konklusjonen blir denne: Islam lærer at man ikke behøver å følge opp en ekstra belasting – ved å faste, når man allerede har en belastning, å menstruere. Det er en velvillighet, ved å gjøre det litt enklere for deg.

En muslimsk dame sa til meg: – Det er en velvilje og en gave å slippe to samtidige utfordringer forbundet med vansker, og da takker du for det. Du takker for å la være å faste når du har menstruasjon. Det er fint. Faste for de aktuelle dagene kan du ta igjen senere.

Det er slett ikke noe urent ved menstruasjon, men toalettbesøk ellers? Ja, mange sier det er greit å vaske seg, det kan være god hygiene. Noe man gjerne kan følge.

Å konvertere mellom shia og sunni? Islam gir deg full trosfrihet, gjør det du mener er rett.

Hilsen
Red.

122810cookie-checkMensen under faste