Spørsmål og Svar

Muslim og homofil

Spørsmål: 

Jeg er muslim og homofil. Folk sier man ikke blir født homofil, men jeg vet man blir det. Jeg er et levende bevis. Gud satte denne testen på meg i veldig ung alder. Nå er jeg 21 år. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, for det er tid for å gifte seg snart. Skal jeg gifte meg?

Bør hun da vite at jeg er homofil? Tenk om jeg ikke klarer å ha samleie med henne. Jeg har jo 0 seksuell interesse for kvinner.

Jeg er forelsket i en muslimsk gutt, og han er forelsket i meg. Men vi har ikke gått videre med det på grunn av vi vil til Jannah, paradiset. Men hvorfor tester Allah meg slik? Og ingen lærer oss noe om det heller. Kan jeg bo med han gutten jeg liker, uten å ha samleie? Vi bare bor som bestevenner liksom, fordi det er jo ikke haram, forbudt for meg å bo med han, holde hånda hans, reise på ferie med han osv. Finnes piller for å kontrollere lystene sine, og kan man i tillegg faste? Føler det blir slemt å gifte meg med en kvinne.


Svar:

Svar til en muslim og homofil

Takk for din e-post. Dine spørsmål er viktige. Jeg vil svare deg slik:

Jeg mener bestemt at du ikke skal gifte deg så lenge du fast oppfatter at du er homofil, med 0 seksuell interesse for kvinner. Husk at kvinnen det vil gjelde, skal ha sine drømmer, planer, ønsker og behov – for et godt og hyggelig liv. Du har ikke rett til å ta dette fra henne, eller prøve og test ved det. Mener du bestemt at du er homofil, skal du ikke gifte deg.

Du kan eventuelt si til venner, familie og andre at du ikke ønsker å gifte deg. Det er en ærlig sak, mange tenker slik, de vil ha tid på seg. Egentlig gjelder det deg også. Eller om du sier at du er homofil. Det kan du tenke på.

Er man født homofil eller ikke? Fagfolk diskuterer dette. Men føler noen bestemt at man er homofil, er det hva en får holde seg til. Man snakker om en homofil legning, og det skal respekteres. Da er det fra Gud, og kanskje som en test, skjønt det vet vi jo egentlig ikke. Testen kan være å godta ens legning og forholde seg moralsk og sømmelig til den.

Hvordan leve som homofil? Først noen tanker om dette: Kjønnslig dragning kan variere. Flere kan i en periode ha følt seg homofile, eller hatt tendenser til det, for så å finne seg som heterofile. Eller omvendt. En kan bruke tid på dette, men bør leve anstendig med det.

Så til dette med «forelskelse». Både heterofile og homofile blir «forelsket». Det varer en stund, men kan gå over. Skal «forelskelse» medføre sex? Det bør en tenke gjennom, men man bør oftest ikke gjøre det slik.

Tilbake til din situasjon. Å bo sammen med ham du er glad i, være «bestevenner», dra på ferie, holde hånd og liknende bør ikke være noe problem. Det bør du ha rett til. Skjønt det ligger utfordringer i det.

Kan du ha sex med gutten? Oppriktig glad i personen, sannferdig, ville det gode, være nær, ta ansvar, være gjensidige, ikke til noen skade og uten brudd med bærende normer – vil din seksualitet da kunne godtas?

Koranen

Hva sier Koranen? Du er muslim, og jeg vil vise til Koranen; hva kan vi lese av den?

Jeg begynner med dette. Koranen omtaler et sted «grovt uanstendige handlinger» (fahisha) uten å gjøre klart hva dette er. Den sier at om to har vært med på det, skal begge stilles til ansvar. (4,15-16) Noen mener dette viser til homoseksualitet, men det er ikke nødvendigvis slik; det blir kun forsøk på en tolkning.

Videre: Koranen forteller flere steder om profeten Lot og «hans folk» (7,80-81) som var «innbyggerne» (11,78) i Sodoma. Disse «innbyggerne» hadde lenge «tatt som vane» å fare frem (seksuelt) på «skammelig vis». Og nå ville de de «forgripe seg» på Lots (mannlige) gjester.

Lots «folk» var «tent av lyst til menn i stedet for til kvinner», i «utsvevinger som gikk for langt». (7,80) Det var «skammelige handlinger» som man ikke før hadde sett.

Det dreide seg om «et folk av ubotelige syndere». (15,58) Det var et «folk» som gikk «på tvers mot naturens veier». Og som gjorde det åpent, på «skammelige sammenkomster». (29,29) Det sier Koranen.

Det var «folket i dette landet» (29,34) som ble straffet. De «trodde ikke» på det Lot sa. (54,36) Og det gikk «folket» ille.

Koranens tekster kan tolkes slik: Koranen omtaler et «folk» eller et «samfunn» der homoseksuell aktivitet, eventuelt som del av «grovt uanstendige handlinger», var del av den dominerende kulturen. De dreide seg om gjengse ytringer i samfunnet, i aksepterte og framtredende former.

Det foregikk med seksuelle «utsvevinger» og «skammelige sammenkomster». Og inviterte derfor, kan man anta, til individuelt og samfunnsmessig forfall.

Koranen uttaler seg om dette. Og, kan man føye til: Mannlige innbyggere i Lots «folk» trengte på for med vold å «forgripe seg» på Lots mannlige gjester. Seksualisering og vold var del av den gjengse kulturen.

Sluttbemerkning til spørsmål

Tilbake til deg og dine spørsmål. Koranens tekster angår ikke deg, som har en homofil legning. Tekstene omtaler en dominerende samfunns ytring; en utrert «gay kultur», kan en si, med promiskuitet og normløshet som sentrale ingredienser.

Så er det gutten du er glad i; om eventuelt å gå «videre», som du skriver.  Jeg har tatt opp anstendighet og følelser som jeg mener bør gå sammen med sex. Det å «faste» kan du legge til side, du kan ikke gå fastende gjennom livet. Og «piller» går det ikke å bruke.

Da sier jeg dette til slutt. Når du og din venn er så nært knyttet til hverandre, og vil være gode mot hverandre, i situasjonen som du beskriver, så mener jeg dere kan være sammen, også seksuelt. Innen anstendige og moralske normer, selvsagt. Slik det gjelder for oss alle sammen.

Og jeg tror ikke det skal bli til hinder for eventuelt å kunne komme til jannah.

Hilsen
Red.

98890cookie-checkMuslim og homofil