Norge

Muslimer bør endre fokus

Muslimer i Bærum har vært utsatt for terror. Skjønt på et vis har det rammet alle muslimer i Norge – og flere til! Det er en allmenn terrorhandling mot det norske samfunn og skal behandles som det.

Muslimer bør ikke se seg som et særegent offer; de som forulempet og truet og som krever særhensyn; bedre overvåkning, mer politi rundt moskeer, og andre spesifikke sikringstiltak for seg selv i den utsatte rollen – som sekterisk gruppe.

Terroristen som ville drepe muslimer i Bærum, ble stanset, takk og pris! Det var en preventiv samfunnsmessig handling og bør vurderes som det. Nå samler muslimer penger til to muslimer som stanset terroristen – for å gi dem gratis hadj, pilegrimsreise til Mekka – en sekterisk handling.

Terroristen drepte sin halvsøster, som toåring adoptert fra Kina. Muslimer bør løfte seg ut av sekterismen og gi pengene til – ja, hva med foreldreløse barn i Kina, eller et annet sted? Til ære for terroristens halvsøster og som en samfunnsmessig og humanitær gjerning; en god tanke for muslimer.

Trond Ali Linstad
Skribent

107670cookie-checkMuslimer bør endre fokus