Norge

Muslimer glemmer solidaritet – velger egen sekterisme

Stortingsvalg 2021:

Det er stortingsvalg – hva skal man velge? Det er muslimer som gjør dette valg, de spør: – Hvilket parti kan sikre oss mest penger og støtte fra den norske staten?

De ender på Kristelig Folkeparti! I blindhet! Der kan de være sikret penger til egne koranskoler, kunne bruke niqab i barnehager, få sende barna sine til koranskoler i utlandet, skille kjønn i moskeene og hva med «omskjæring»? Et initiativ kalt «Muslimer Stemmer» står bak dette, visstnok utgått fra Islamnett, men sammen med ti andre moskeer og muslimske organisasjoner. (Klassekampen / Vårt Land.)

Skammelig! Ynkelig. Trenger vi slike organisasjoner – opptatt av seg selv, med lukket sinn for hva som skjer i verden? Som her: Stemmer for et parti og politikere som er de fremste støttespillere og venner for Staten Israel – motstandere til palestinerne. Disse som har okkupert Jerusalem, fordrevet palestinerne og tatt palestinernes land!

De bekrefter seg som sekteriske personer og grupper, lukket inn i sin egen verden for penger og formalistiske krav.

Du kan la være.

Skal du stemme? Men på Kristelig folkeparti (KrF) …?

Kristelig folkeparti og Staten Israel

  1. Kristelig folkeparti: «Alltid en høy profil i støtten til Israel»
  • I utenrikspolitiske spørsmål har KrF alltid hatt en høy profil i … støtten til Israel. (Store Norske Leksikon) 
  1. Kristelig folkeparti: «Mest israelvennlig …»
  • De to mest «israelvennlige» partiene, KrF og Frp støtter prinsippet (om å flytte Norges ambassade til Jerusalem) … (Aftenposten) 
  1. Kristelig Folkeparti og Israel: «Dype vennskapsbånd.»
  • «Kristelig folkeparti mener at våre sterke og dype vennskapsbånd i Israel er verdt å kjempe for … (KrF: Israel, 70 år.) 
  1. Kristelig folkeparti: Leder for «Israels Venner» på Stortinget
  • Hans Fredrik Grøvan, Kristelig folkeparti, er leder for Israels Venner på Stortinget. (MIFF)

 

Kristelig Folkepartis gruppeleder, Grete Kvelland Skaara, med israelsk uniform i tjeneste for Israels hær (til venstre):

Kristelig Folkepartis Kjell Ingolf Ropstad og Hans Fredrik Grøvan «ville ikke kritisere partikollega Grete Kvelland Skaara for det …»

Flere fakta: Kristelig folkeparti og Israel

KrFs nye Israel-politikk (Landsmøte 2013)
Kristelig folkeparti fjerner avsnitt i tidligere ­program som påtalte Israels ansvar for å løse situasjonen. Omtaler ikke tostatsløsning, kun «selvstyre» for ­palestinerne. Vil ikke ta i bruk navnet ­Palestina. Ber nabolandene løse det ­palestinske flyktningeproblemet. Vil flytte den norske ­ambassaden til Jerusalem. Frp støtter i all hovedsak KrFs linje. (Aftenposten)

Trond Ali Linstad

127570cookie-checkMuslimer glemmer solidaritet – velger egen sekterisme