Spørsmål og Svar

En muslimsk jente og en ikke-muslimsk gutt

Spørsmål:

Hei

Jeg er en muslimsk jente og er blitt forelsket i en ikke-muslimsk gutt. Jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre i og med at mange muslimer mener at en muslimsk jente ikke kan gifte seg eller bli sammen med en ikke-muslimsk gutt. Hva skal jeg gjøre? Vi er begge veldig forelsket i hverandre og vil så gjerne bli sammen, men jeg får svært dårlig samvittighet ovenfor Allah om jeg bryter regler.  Hva står det egentlig i Koranen om dette?


Svar:

Hei

Ut fra det Koranen sier, kan vi konkludere at en muslimsk jente kan gifte seg med en mann “som erkjenner”: som tror.

Tror på hva? Mange vil si at essensen i å “tro” er dette: At man tror på èn Gud/Skaperkraft/Allmakt/Allah, og at Muhammed var profet/sendebud/inspirert vismann fra denne allmakten.  Tror man dette, er man en “troende“; en som erkjenner. Da er man egentlig muslim.

En muslimsk kvinne kan gifte seg med en slik mann.

Mvh
Red

96400cookie-checkEn muslimsk jente og en ikke-muslimsk gutt