Kort Nytt

Nok en muslim som må skjerpe seg

Er man en god muslim ved å handle formelt; holde seg til ytre regler, men glemme et anstendig og moralsk innhold? Mange muslimer gjør det! De ser bort fra hva det betyr å være muslim, at man skal tenke og handle etisk. Koranen understreker dette.

To parkeringsplasser for funksjonshemmete på Grønland i Oslo er opptatt. Det står en privatbil midt mellom begge. Jeg selv som kjører en funksjonshemmet, og har parkeringsmerke for funksjonshemmete i frontruta, er presset ut til siden. Ingen andre får parkere der heller. Jeg går bort til bilen, som er uten parkeringsmerke, og banker på ruta. En mann sitter i førersetet – og ber! Han bøyer overkroppen, løfter hendene, og har konsentrasjonen rettet på dette.

Jeg handler i forretningen som jeg skulle. Da jeg kommer ut, er han ferdig med å be. Han sveiver ned ruta og forklarer vennlig at han var opptatt med å be, og at han derfor måtte tatt plassen fra funksjonshemmete. Det høres helt naturlig ut.

Så blir spørsmålet dette: Vil Allah godta den bønnen?

P.S.
En refleksjon til Koranen: «Ynkelig er den som ber, men glemmer sine moralske plikter.» (107,4-5) Det gjelder i smått og stort.

Av Trond Ali Linstad

103340cookie-checkNok en muslim som må skjerpe seg