Palestina og Israel

Norge holder tilbake midler til palestinske skolebøker

Palestinerne, skrekk og gru! De lærer det er riktig å stå mot okkupasjon! Norske myndigheter nekter dem dette; sionistiske lobbygrupper er våkne. All «fred» skal skje på Israels premisser.

De fleste av oss mener at Israel bør boikottes: for okkupasjon, fordriving av palestinere fra hjemlandet og opprettelse av en apartheid- og rasistisk stat: Israel. Men så ikke med norske myndigheter.

De mener at palestinerne skal boikottes! Ja, faktisk det. Fordi palestinske skolebøker viser at Palestina er okkupert – hvilket jo er sant! Og at det er rettferdig å gjøre motstand mot fremmed, israelsk, okkupasjon! Som FN også har slått fast. Om ikke annet, som palestinerne sier, så i hvert fall med en sprettert.

Det kan ikke palestinerne si! Og i hvert fall ikke trykke i skolebøker. Da blir de boikottet av norskemyndigheter. Slik som det nå skjer.

Dette er saken: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har gjort klart at Norge vil holde tilbake halvparten av årets finansiering til palestinske selvstyremyndigheter utdanningssystem – til palestinerne viser «tilstrekkelig vilje og evne» til å «forbedre pensum». Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Motstandstanker er ikke lov!

Det er det norsk standpunkt. Ynkelig – i sannhet ynkelig! Skal vi – stort sett anstendige mennesker – finne oss i det? Hvordan rope ut, mot dette forsvar for undertrykking. Fordriving og okkupasjon. Vi har en solidaritetsoppgave å gjøre.

Trond Ali Linstad

116290cookie-checkNorge holder tilbake midler til palestinske skolebøker