Spørsmål og Svar

Onanering

Spørsmål:

Jeg har lest her flere ganger her at det står at “å onanere er greit”, men jeg har hørt så mange steder, fra forskjellig mennesker, at onanering er strengt forbudt og haram, at det blir sett på som det samme som å ha sex eller se på porno, og at all sex skal være innenfor kun ekteskapet. Jeg er forvirret.

Hver gang jeg gjør slikt, får jeg en dårlig følelse og ber Gud om å tilgi meg, men jeg gjør samme feil nok engang.

Jeg vil gjerne ha et tydelig og klart svar, slik at jeg unngår å få så dårlig følelse og bli deprimert. Føler meg skitten og ekkel og tenker at Gud skal straffe meg med evig tid i helvete …

Begrunn hvorfor det er OK eller hvorfor det ikke er OK.
– Er fingring/onanering haram?
– Vil Gud tilgi?
– Gi bevis på om det er haram eller riktig.

Hilsen anonym.


Svar:

Hei, takk for spørsmål.

Det er nok svært mange som tenker som deg! Hvorfor? Fordi å onanere er noe alle gjør, for slik er det.

Kropp og helse
Kroppen trenger at en person onanerer. I kroppen bygger det seg opp seksuelle spenninger. Og slike spenninger må få en slags utløsning. Det er Gud som skapte kroppen vår slik! Så må vi bare godta det.

I kroppen til gutter/menn lages det sædceller, og sæden må tømmes ut. Det er slik kroppen fungerer. Jenter og gutter får seksuelle spenninger som trenger utløsning, så fingring/onanering er OK. Igjen: Slik er vi skapt. Det er virkeligheten. Og det er noe alle bør vite.

Det er ingen medisinske skader forbundet med å onanere.

Islam
Det er noen i islam som mener at onanering ikke er tillatt, men de tar feil. For det første er islam fornuftig, rasjonell og går ikke utenom virkeligheten. Onanering hører virkeligheten til. Og videre, så tar de feil, fordi de uriktig prøver å vise til noe i Koranen, som egentlig ikke gjelder. Deres forståelse og tolkning er feil. La oss se på det.

Koranen
Det eneste de kan vise til i Koranen er et vers der det heter at en skal være «aktsom, forsiktig og beskytte sine private organer for andre enn sin ektefelle eller den en besitter». (23,6) (Siste ord går på forhold for lenge, lenge siden da en kunne ha «slaver» – for lengst forlatt, og takk for det.)

Altså, konkret i dag: Vær «aktsom og beskytt» dine private organer for andre enn din ektefelle! Det vil si: Gå ikke til andre enn ektefellen! Men å «fingre» med seg selv, det er noe helt annet. Og Koranen omtaler ikke det.

Det er ikke forbud mot onanering i Koranen! Bruk fornuft, styr det for å «unngå spenning».

Fatwa (islamsk tolkning)
Det er islamske lærde som også ser det slik. Jeg viser til dette skriv: «Fatwas of European Council for Fatwa and Researh». Der pekes det på at det er usikkerhet om onanering (masturbasjon), men onanering medfører ingen «synd» (skyld), står det.

Og det står dette: «Et stort antall store islamske lærde har erklært at det er tillatt, slike som Ibn Abbas, Al-Hassan Al Basri, Ahmad ibn Hanbal, Ibn Hazm og andre».

Konklusjon
Ingen bør bekymre seg over å onanere, det er tillatt og ikke farlig. Håndter det fornuftig.

Hilsen
Red.

957610cookie-checkOnanering