Spørsmål og Svar

Politiutdanning

Spørsmål:

Salam w.alikom. Jeg lurer på angående politiutdanningen; det gjelder hijab. Jeg er så besatt av å være en politikvinne. Men problemet ligger i at jeg ikke får brukt hijab, føler meg knust og mistet troen på meg selv. I årevis har jeg lært meg å svømme, bygge kroppen min og alt som skal til for at jeg kan komme inn på politihøyskolen. Noe inne i meg sier meg at jeg kan ta av hijaben, for jeg gjøre det for en god sak, men samtidig føler jeg meg dårlig, for jeg går i strid med religion.

Håper at dere kan gi meg råd om hva som er best.
Med vennlig hilsen S.A


Svar:

Salam w.alikom. Politiutdanning er viktig! Du gjør det for en god sak. Og husk at i islam er de allmenne regler og råd først og fremst veiledning for gode holdninger og et godt liv. De er ikke absolutte lovpålagte, lukkete og fastlåste bestemmelser som man ikke skal kunne tenke rundt. «Bruk fornuft!», ier Koranen. Så kan vi gjøre det.

Jeg synes det er fint at du tar politiutdanning! Jeg mener du skal gjøre det. Du kan ikke bruke hijab i utdanningen og heller ikke som politi. Men det er fint og viktig å bli politi! Du gjør det for en god sak.

Ta utdanningen! Uten hijab. Så kan du vel bruke hijab, om du vil, i ditt privatliv, utenom utdanningen og senere praktisering som politi.

Lykke til!
Hilsen red.

95490cookie-checkPolitiutdanning