Kort Nytt

Saudi-Arabia er ikke en stat, det er en kriminell organisasjon

Kilde: steigan.no

Stolte samarbeidspartnere: USA selger våpen for 12,5 milliarder dollar til Saudi-Arabia.
Norske ledende politikere sitter tilbakelent og har ingen kommentarer.

Gjør ikke den feil å betrakte Saudi-Arabia som en vanlig stat! Saudi-Arabia er ikke annet enn en enhet som er så korrupt at den tilsvarer en «kriminell organisasjon».

Den saudiske kongen er toppsjef i et familieselskap som omgjør oljeinntekter til penger han bruker til å kjøpe politisk lojalitet. Dette kommer både i form av direkte smøring og i form av handels-konsesjoner til de utallige prinsene som landet holder seg med. Dette holdes sammen med en brutal sikkerhetstjeneste som er rikelig utstyrt med utstyr fra USA.

Alliansen mellom USA og Saudi-Arabia er viktig i Midtøsten. USA sikrer «det kriminelle» Saudi-Arabia med familie-regimet og bruker det i de felles anstrengelser for å undertrykke og fremme størst mulig kontroll i hele regionen. I dette samarbeidet mellom USA og Saudi-Arabia inngår også Israel.

De fører krig mot Jemen, og står derved bak det FN betegner som «den største humanitære katastrofen i vår tid». De vil ødelegge Syria, gjennom krig og omfattende sanksjoner. De sikrer at den palestinske motstandskampen midlertidig har stoppet opp. De fører økonomisk krig mot Iran og truer landet med totalt militære angrep.

Saudi-Arabia gir støtte til aviser og politikere i Vesten og kjøper støtte for samarbeid og vennskap. Alle tjener de på handel og kontakter med det saudiske familieregimet. Norge er også med.

Ledende norske politikere som Børge Brende, Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide har fulgt opp de vennskapelige forbindelser med det saudiske regimet. Sistnevnte klarte til og med å si at «Norge og Saudi-Arabia har gode bilaterale relasjoner og sammenfallende posisjoner innenfor flere utenrikspolitiske områder,» og gikk sterkt inn for at norsk næringsliv skal satse i Saudi Arabia. Det føres videre av dagens norske politiske ledere, i Solberg-regjeringen og folk rundt.

Trond Ali Linstad

115910cookie-checkSaudi-Arabia er ikke en stat, det er en kriminell organisasjon