Norge

Sensur i Aftenposten

Aftenpostens «stjernekommentator», Kjetil Rolness, har i avisa fremmet «islamkritikk». Metoden er å kritisere religionen (islam) ved å peke på hvor dårlig troende (muslimer) oppfører seg mot urett og fundamentalisme og det skal ramme troen (islam).

Jeg har pekt på at metoden er feil. Hvor dårlig har ikke kristne oppført seg i historien – rammer det kristendom? Og jøder, som identifiserer seg med Israel i å ta over Palestina og fordrive palestinerne – blir det kritikk mot jødedom? Jeg skrev et kort notat og sendte det til Aftenposten. Debattredaktørens svar var dette: Blant ikke jøder og staten Israel! Men Aftenpostens Rolness blander muslimer og Saudi-Arabia!  Innlegget mitt ble refusert.

Noen kommentarer – om jøder og Israel; velbegrunnet– slipper ikke til! Selv om det er metoden for bruk som kritiseres. Egentlig til forsvar for jøder (kristne og muslimer). Tematikk om jøder og Israel skal ikke røres ved, den er lagt lokk på. Og koble ikke undertrykking av palestinere med jøder, der går en grense.

Du kan knytte muslimer til en selvoppnevnt «muslimsk» stat som Saudi-Arabia, men ikke jøder til en selvoppnevnt «jødisk» stat som Israel. Sånn tenker Aftenposten. Og sensurerer på det.

Først etter en lengre diskusjon og klage ble et innlegg av meg trykket i Aftenposten, med avisas store betenkninger. Palestinerne som blir undertrykket, står på den ene siden. Og undertrykkeren – sionistiske jøder og staten Israel, er på den andre. Aftenposten vet hvem å støtte.


Trond Ali Linstad

119700cookie-checkSensur i Aftenposten