Spørsmål og Svar

Hva sier islam og Koranen om livet, familie og kjærlighet … ?

Spørsmål:

Hei.

Jeg er en jente på 17, som lurer på masse ting innen islam, og jeg er muslim uansett …. 1) Hva sier islam og Koranen om livet, selvmord, livet etter døden, å bli tvangs giftet og seksuelt trakassert innen familien, jeg kjenner noen som er blitt In love i en dude / mann / gutt og gått på dater men det er jo haram å gjøre det, men hvorfor de eller andre gjør det likevel, å date noen, bli forelsket i en dårlig fyr/en idiot (blir man straffet for det eller ikke?) eller i en vanlig fyr? Jeg håper du kan svare meg på det fordi jeg vil gjerne ha et og flere svar!


Svar:

Hei.

Pass på deg selv, lev fornuftig. Alle ting slår tilbake, på godt og på vondt. Lener du deg for langt ut av vinduet, så faller du ned. Gjør man dumme ting, så gir det et resultat tilbake, det påvirker deg og den du er. Derfor: Lev klokt.

Det var noen allmenne tanker. Og det angår “hva islam lærer om livet”; finn rett balanse i det! Selvmord er forbudt. Om livet etter døden vet vi lite, annet enn at det er to utganger på det: en til det gode (“paradiset”), og en til det ikke-gode (kalt “ilden”, uten at vi vet mye mer om hva det er). Lev lurt.

Tvangs gifte og seksuell trakassering? Det er forbudt! Begge deler er respektløst! Det første er ufrihet og undertrykking, det er ikke lov i islam, og det kan ødelegge et menneskes liv. Det andre er respektløst, fornærmende og nedverdigende. Slikt står vi over! Og nok om det. (Innen familien viser vi respekt for det som er bra, men sier fra for det som er galt.)

Date’ing? Forelskelse? Med en eller annen “fyr” eller “idiot”? Neppe lurt. Bedre å leve anstendig, med klokskap og ettertanke. Og fortsatt er det plass til forelskelse! Og kjærlighet, til og med. Ja, kanskje nettopp det! Kjærlighet. Bruk hodet, sier Koranen! Det er rådet mitt til deg (og andre). Så går det nok bra.

Vennlig hilsen
Red.

95160cookie-checkHva sier islam og Koranen om livet, familie og kjærlighet … ?