Iran

Spent USA – Iran? Aftenposten lader opp til å ta stilling ved krig

Er det president Trump som spør?
Nei, det er Aftenposten

Aftenpostens lederartikkel 25. juli har tittel: «Krig må unngå.» Og har hovedfokus på Iran. Risiko ligger i at Iran kan «slå tilbake», til skade også «for dem selv», heter det. Iran er uromomentet.

Storbritannia har tatt initiativ til en europeisk-ledet operasjon for å trygge den kommersiell skipstrafikken i Hormuzstredet, står det i lederartikkelen. Men utelatt er at den nå aktuelle tanker-konflikt i stredet, har utgangspunkt i Storbritannias arrestasjon av en iransk oljetank utenfor Gibraltar 4. juli  «glemt» i lederartikkelen.

Aftenposten følger opp med to hele sider 26. juli der dette er overskriften: «Vil de ha krig, eller viser de bare muskler?» Og det er igjen Iran det gjelder. Utgangspunktet er, som det fremgår, «iranske provokasjoner», med spørsmål: «Hvorfor øker Irans aggresjon nå?»

Blir det krig USA – Iran, er bordet dekket for at det skal være Iran som er den aggressive part, for Aftenposten.  Dette synet skal bibringes leserne, som fargete presentasjoner av avisa i kommende «analyser» og omtaler av krig. Aftenposten blir ideologisk talerør for USA og deres krigsallierte, men det visste vi vel egentlig fra før.

Stol ikke på Aftenposten!

En påpekning av dette er refusert i Aftenposten.

Trond Ali Linstad

107480cookie-checkSpent USA – Iran? Aftenposten lader opp til å ta stilling ved krig