Jemen

Stans krigen i Jemen!

Krig i Jemen? Det er krigen som «ingen vet noe om». Lokk er lagt på informasjon om krigen! Saudi-Arabia og emiratene med fly og våpen levert av USA og andre i Vesten, bomber og blokkerer landet med omfattende ødeleggelser. Sult og død er resultatet! Krigen i Jemen medfører «den største humanitære krise i vår tid», melder FN. Det jemenittiske folket lider.

Men jemenittene står imot! Deres århundrer lange tradisjon av uavhengighet og selvstendighet, basert på egen nasjonal identitet og stolthet, gir styrke mot de utenforstående, aggressive makter! Det er fundament i kampen.

Gammelmodige i uttrykk når de fotograferes? Men sterke i motstand og handling! En ære å stå med dem mot fremmede, hegemonistiske makter! Folket finner selv sin vei.

Støtt kvinnesenter for søm i Amran, Jemen


Al-Zahra Amran senter, Jemen, har feiret eksamen for 45 nyutdannet lærere fra familier til martyrer og skadde som er gitt opplæring i søm. Støtte er gitt fra stiftelsen Urtehagen i Norge og fra lokale myndigheter i Jemen.

Målet for senteret er å utvikle og rehabilitere kvinner og fremme produksjon og gi selvforsyning til kvinner. Senteret ønsker å styrke et stort antall kvinner, spesielt i familiene til martyrer og enker, og kvinner i fattige familier, og gi hjelp til produktivt arbeid. 

Under den avsluttende seremonien ble det gitt eksamensbevis til de nyutdannete lærerne. Arbeiderne ved senteret fikk diplom. Senterets gode hjelpere, som norske Urtehagen, fikk takkebrev, se under, eksempel.


Kvinner med eksamensbevis. Kvinner tildekket når de fotograferes, en gammel kulturell tradisjon.


Kvinner i fattigdom, og enker til martyrer, lærer å sy klær for salg.
Urtehagen er der

Dear friends in the Al-Zahra Amran Center, Yemen

We congratulate you with your important and successful work!
It is an honour for us to be part of your good efforts to assist the motivated and proud women of Yemen to improve their difficult war-situation.
Thank you for your certificates, highly appreciated from us here in Oslo, Norway.

Best regards
Ms. Rawafid Mahdi Shahad and Dr. Trond Ali Linstad.
Urtehagen International, Oslo, Norway.

Til lesere: Støtt gjerne sterke og stolte kvinner i Jemen som sammen med kjempende menn står mot Vesten, Saudi-Arabia og emiratene som med krig og utsulting, vil undertvinge folk i Jemen til sine egne politiske interesser. De er sammen med å drive fram i Jemen «den største humanitære katastrofe i vår tid». (FN)

Urtehagen International.
Bankkonto: 15033506322.
Vipps: 654921.
Kvinnesenter i Jemen

Saudi-Arabia, emiratene og USA bomber og dreper i Jemen

Norge delaktig i krigen

De forente arabiske emirater er partner til Saudi-Arabia og USA i krigen. De er aktivt med å bombe, ofte sivile mål, i Jemen. Norge har levert krigsmateriell til emiratene, en skammens deltakelse!

Norges største våpenprodusenter stiller ut på emiratenes våpenmesse! Norske våpen skal fortsatt inviteres til å drepe folk for USA, Saudi-Arabia og emiratene. Se oppslag under fra avisa «Vårt Land, mandag 19.desember. Om krigen i Jemen. En offentlig nedtonet, alt ødeleggende krig!

Langt verre enn krigen i Ukraina.

Trond Ali Linstad

136590cookie-checkStans krigen i Jemen!