Norge

Stol ikke på Aftenposten – klakør for USA

Kjære leser, stol ikke på Aftenposten! Avisa er en ledende klakør, en medløper og forsvarer av USA og amerikanske interesser i norsk opinionsarbeid. Aftenposten er en farlig ensretter, som under dekke av «saklighet» forsvarer og fremmer «forståelse» for amerikanske standpunkt i Midtøsten og ellers i verden.

Ta Midtøsten, med situasjonen nå. Det kan gå mot ny krig der hovedparter er USA og Iran. Aftenposten tar stilling for USA, og er åpent uredelig i å gi Iran ansvar for den økte spenningen med drap på iranske og irakiske offentlige tjenestemenn og lederpersoner, raketter mot USAs ambassade og store demonstrasjoner med titusener av mennesker mot amerikanske aggresjoner – ja, Aftenposten gir Iran skylden!

Fantastisk, men det viser Aftenpostens karakter. Hvordan begynte den aktuelle økte spenningen, ifølge Aftenposten? De skriver om: «FAKTA. Opphav til konflikten.» Se utdrag under. «Opphav til konflikten» var, ifølge Aftenposten, at «Iran-støttet milits» skjøt raketter mot en amerikansk militærbase. Men hvem var det egentlig som skjøt rakettene, i Irak med ti-talls militser? Aftenposten «vet» det ingen andre vet, annet enn at det hevdes av USA, som da straks videreformidles av Aftenposten.

VG (også en høyst upålitelige og propagandistisk avis) skriver samme dag (4. januar) om samme tema: «Opptakten» til angrepet. Der pekes det på – som riktig er – at hele den spente krigstruende situasjonen er startet av USA (se under). Avisa omtaler «en rekke angrep mot amerikanske baser mot Irak», hvor militser støttet av Iran – «har fått skylden».

«Har fått skylden» – av USA og av Aftenposten. Gode følgesvenner, det merker vi oss. VG påpeker i artikkelen at «ingen har påtatt seg ansvaret for angrepet». Men USA – og Aftenposten – vet bedre.

Stol ikke på avisa, Aftenposten! En klakør for USA.

Se også lenke, om Aftenposten:

https://www.koranen.no/spent-usa-iran-aftenposten-lader-opp-til-a-ta-stilling-ved-krig/

Mer på: www.koranen.no

Trond Ali Linstad

110400cookie-checkStol ikke på Aftenposten – klakør for USA