Spørsmål og Svar

«Strenge» muslimer

Spørsmål:

 Hei

Jeg konverterte til Islam for ca. 1 år siden. Noe av det beste jeg har gjort. Men det jeg har merket mer og mer, er hvor «strenge» mange muslimer jeg har blitt kjent med er, så man føler man aldri helt strekker til. Man får høre at man ikke kan gå med bukse, ikke høre musikk, ikke bade på offentlig bad (har en baby jeg gjerne vil ta med). Å, det er så frustrerende, for jeg finner ikke noe av dette i Koranen. Jeg vet mange av dem sier det ikke holder å bare lese Koranen, fordi man klarer ikke å forstå den korrekt. Men med sunn fornuft og en forståelse av hvem Gud er, så er det jo ikke så vanskelig å forstå?

De sier man må lese en haug med hadit’er. Det strider sånn mot min fornuft med henhold til hvordan jeg oppfatter Islam og Gud. Det virker som jo mer vanskelig man gjør det for seg selv i dette liv, jo bedre får man det i etterlivet. Jeg føler jo lettere jeg får det av Islam, jo mer riktig føles det.

Hvorfor er det blitt slik? Burde jeg streve etter mer? Hvorfor må vi gjøre akkurat som Mohammad når han levde i en helt annen tid? Han er det beste eksemplet, men må en mann virkelig vokse ut skjegg og barbere seg under armene? Hvorfor er det blitt så fanatisk?

Beklager en haug med spørsmål,

Frustrert


Svar:

 Hei

Takk for din e-post.

Jeg helt enig med deg. Islam skal ikke være vanskelig, det står i Koranen. Men noen gjør den vanskelig! De legger til lover og regler som slett ikke har belegg i Koranen. De henter hadit’er som ofte har blitt lagt til i historien, men som ikke har utspring fra Profeten. De lager en ny “religion”, med “hadit’er” og regler som ikke faller sammen med islam. Så fint at du da kan si – og igjen er jeg enig med deg – at vi må kunne bruke fornuft!

Profeten skal ha sagt det selv: “Tillegg meg ikke noe som ikke samsvarer med intellekt og fornuft”. Og Koranen er klar på det samme, det heter i en sura: “Den ynkeligste av Guds skapninger er den som ikke bruker fornuft”.

Hold avstand til disse “strenge” muslimer, som gjør det så “fanatisk”. De er ikke på rett vei. Bruk bukse, hør musikk, bad sammen med baby’en din! Det er tillatt med gleder i livet!

Lykke til!

Hilsen
Red.

97400cookie-check«Strenge» muslimer