Spørsmål og Svar

«Svart magi»

Spørsmål:

Hei,

Jeg har et spørsmål angående «black magic». Jeg personlig tror ikke noe særlig på dette fenomenet. Men jeg har hørt fra rundt meg om at «black magic har kommet i Koranen og er sant. Da jeg lurer på hvis dette stemmer hvor i Koranen kan man lese? Link?  Eller er det bare overtroisk? Jeg har også hørt om at black magic» virker. I så fall hvem er det som utfører slike handlinger? Tenker på imam i moskéen? Vanlig folk? Hvordan kan man få bort hvis noen sender «black magic» til en person?

Håper på er svar!


Svar:

Hei,

Takk for spørsmål. Det er fra gammelt av flere som tror på «svart magi» i flere kulturer, blant annet ved at man for eksempel ved «onde blikk» kan kaste «forbannelse» eller andre negative ting på andre. Dette har ingen ting med islam å gjøre! Selv om enkelte muslimer – dessverre – kan tro det.

Hva slags «makt» skulle dette være av «vonde krefter»? På siden av Allah/Gud? Noen selvstendige enheter som flakker omkring og som mennesker kan bruke for å skade hverandre?

Tøv! Koranen sier imot dette. Vi skal ikke finne opp og tro på «falske makter» (Koranen 16,51) Vi leser i Koranen: «Den høye fjerner vansker, men noen setter annet ved Allahs side!» (16,54) Skulle vi kunne vri på dette og si: «Noen fremmer vansker, og er «ved Allahs side»? Krefter bak svart magi – skulle dette finnes ved siden av Allah? Er det flere makter (krefter og guder) enn Allah? Da bryter man et grunnleggende prinsipp i Islam: Det er bare én makt: Allah.

Hilsen
Red.

124680cookie-check«Svart magi»