Spørsmål og Svar

Tatovering

Spørsmål:

Hei
Eg har lest litt om tatoveringer og eg ser det er svært delte meininger rundt det. Eg leste eit innlegg her som oppklarte litt, men eg er fortsatt litt forvirret. Eg har ein favorittserie som altid muntret opp når eg er nedfor, og den betyr veldig mykje for meg! Serien heiter “FRIENDS”, eller “venner for livet” som det heiter på norsk og eg har lyst til å tatovere “I’ll be there for you” som er kjenningsmelodien til serien. Serien har hjulpet meg gjennom mange tøffe tider når eg har vurdert å berre gi opp. Eg er 18 år gammel og er gammel nok til å ta tatovering.

Takk på førehand.


Svar:

Hei

Takk for spørsmål. Du spør om tatovering. La oss først ta det fra en islamsk synsvinkel. Da bruker vi Koranen som referanse. Koranen sier at det som Koranen ikke forbyr, er ikke forbudt. Tatovering er ikke forbudt, slik jeg ser det. I islamsk tradisjon kan svaret ha vært et annet, mange har ikke likt tatovering. Men som sagt: Jeg mener at tatovering ikke er forbudt, det er tillatt.

Et spørsmål blir hva man ønske å tatovere – av tekst, bilde og innhold. Er dette urett og umoralsk? Det blir det avgjørende spørsmål. Tatovering er lov, men tenk over hva som skal tatoveres.

Du har jo en fin tekst: I’ll be there for you“. Den synes jeg er helt lovlig. Og om den dessuten betyr noe for deg, er det også bra.

Så er det dette å tenke over: om tatoveringen blir gjort pent. Og så skal den vel antakelig måtte sitte hele livet. Det bør man også tenke over. Når man gjør et valgt.

Da sier jeg til slutt: Lykke til! Om du velger det ene eller det andre.

Hilsen
Red.

113811cookie-checkTatovering