Kort Nytt

Terror i Frankrike – og Norge?

Takk til Vibeke Knoop Rachline, som skriver i denne avis (17. oktober) om islamistisk terror. En fransk politimann drepe fire kolleger og såret en annen, 3. oktober. Terrorismen er blitt «endogen» eller innenfra, skriver hun. Gjerningsmannen, Mickael Harpon, har fulgt bønnen til en salafistisk imam med ekstreme prekener, i en forstad til Paris.

Jeg er selv truet med døden av en islamistisk ekstremist i Oslo, fra det samme salafistiske miljøet som i Frankrike. Dette er også en «endogen» trussel. Den er sendt meg på e-post, med salafistisk logo, og med bilder fra miljøet der aktivister trener omgang med maskingevær.

Trusselen er sendt politiet, som så langt ikke har foretatt seg noe. Informasjon er sendt aviser, som ikke trykker det. Vibeke Knoop Rachline spør om franskmennene er blitt «politisk og moralsk feige» og ikke tør å reagere. Gjelder det samme her? Gjerningsmannen i Paris var blitt oversett, står det, men det hadde vært «statlige brister» i saken. Håper ikke «brister» rammer her.

Trond Ali Linstad

108970cookie-checkTerror i Frankrike – og Norge?