Spørsmål og Svar

Tilpasning Lev lurt

Spørsmål:

Assalamo aleykum!

Jeg er en 18 år gammel muslimsk jente og er født og oppvokst i Norge. Jeg bruker mye av tiden min på å forstå meningen med Islam og livet på jorda. Jeg er 100% sikker på at livet på jorda ikke er ment for å vare evig, det er livet etter som virkelig betyr noe. Også vil jeg gjøre mitt beste med å kunne komme til himmelen.

Men samtidig. Jeg er 18 år gammel. Jeg har lyst til å leve uten å stresse. Vil lære ting. Vil oppleve livet på jorda. Prøve å forstå den. Nå mener jeg ikke å leve som en gærning å drikke meg full på fester og ligge med hvem som helst. Men f.eks. ta en drink med noen venner, eller kanskje få en kjæreste uten å måtte ha samleie. Jeg føler meg veldig alene med disse tankene, også får jeg bare vite at shaytan er i nærheten og at jeg må gjøre dua for å få han vekk.

Men det hjelper ikke. Jeg vil fortsatt gjøre de tingene. Men hvis jeg gjør det, vil Allah gi meg en plass i Jannat for det?


Svar:

Assalamo aleykum!

Takk for e-post.

Du har mange vanlige tanker – det er sikker andre som tenker som deg. Det ligger utfordringer i å leve – og samtidig skal man leve, bli kjent med livet, vokse og utvikle seg. Og så er det jo også slik, at livet er en «gave» fra Allah.

Du finner sikkert ut av det! Tenk og bruk hodet, vurder hva som er bestet regler, for et godt og riktig liv. Ikke for stramt, strengt – men med nysgjerrighet og glede. Spennende å undre seg over livet – klokt å gjøre gode valg.

Shaytan? Er ikke annet enn dårlige innfall (impulser) i deg selv! Det kontrollerer du!

Og Jannat? Den kommer dit som «tror på Allah og gjør gode ting», sier Koranen!

Mitt råd: Lev lurt.

Hilsen
Red

121690cookie-checkTilpasning Lev lurt