Midtøsten

Underlige Klassekampen

Tusener demonstrerer i Irak i sorg over den drepte, general Suleimani, krever hevn og USA ut av Irak.

IRAK – IRAN – USA 

Hundretusener av mennesker er i gatene i Irak, Iran, Jemen, Libanon, Gaza og andre steder – i sinne mot USA som de ønsker ut av Midtøsten – og i sorg over den iranske leder Qasem Soleimani.

Det er mannen som har bygd opp bred motstand mot imperialistisk innflytelse i hele Midtøsten – gjennom Iran selv og ved støtte til nasjonale, patriotiske og folkelige bevegelser som Hezbollah i Libanon, Hamas og Islamsk Jihad i Gaza og Palestina, houtiene i Jemen, besluttsomme motstandsgruppe i Irak i kamp mot blant annet IS – med flere. Og som har hjulpet Syria mot terroristiske grupper og vestlig og israelsk innblanding i landet. Foruten å ha funnet støtte fra blant annet Russland i å holde amerikanske interesser tilbake. Midtøsten har reist seg – det kan skrives ny historie.

Hva skriver Klassekampen? Avisa melder i en hovedartikkel 8. januar – og synes overrasket over – at de døde i det amerikanske terrorangrepet «hylles som folkehelter.» Ja, hvorfor ikke slå opp, og forklare, mer om dette?

Tvert om, avisas korrespondent i Midtøsten, Amal A. Wahab, er bekymret over det som skjer (!) – med massedemonstrasjoner og hundretusener i gatene mot amerikansk hegemoni og terrorisme – hun mener dette gjør det vanskelig for det hun kaller «regimekritikerne» i Irak og andre som er mot alliansen og samarbeidet mellom Iran og Irak – noen bruker amerikanske flagg i sine demonstrasjoner – og mot støtten til de over nevnte revolusjonære bevegelser i Midtøsten.

Underlig – av Klassekampen?

Trond Ali Linstad

110540cookie-checkUnderlige Klassekampen