Artikler Iran

USA, Israel og vestlige makter til krig mot Iran

Krig er fandens verk! Og når det gjelder en mulig krig mot Iran, er det USA og Israel som står bak. I USA er det deler ev herskerklassen som finner det opportunt – økonomisk og militært – å mobilisere amerikanske styrker til krig mot Iran, for ønsket dominans i Midtøsten. Israel med sine ledere, Netanyahu og andre, ønsker å ødelegge Iran, som Syria, for israelsk overhøyhet i regionen. USA og Israel er hånd i hanske: og fanden representerer dem begge.

Israel har lenge agitert for krig mot Iran, og ledere i USA det samme. «Bomb Iran» har vært åpent slagord hos flere av dem, gjentatt i den amerikanske administrasjonen rundt president Trump: et kriminelt regime, av lovbrytere de fleste. Israel ligger lavt, men fremmer krig i det skjulte. Saudi-Arabia, en annen aktør, håper også på krigen.

Økonomisk krig
Krigen er alt i gang. Iran skal underordnes, tvinges på kne for USA. Trump har trukket USA fra den multilaterale, internasjonalt inngåtte avtale om Irans kjernefysiske program for å fremme nye krav. Iran skal måtte trekke støtten til «terrorist-organisasjoner» i Midtøsten, som Hezbollah i Libanon, Hamas og Islamsk Jihad i Palestina og Ansarallah gruppen i Jemen – alle bevegelser som kjemper for rettferdighet og verdighet mot fremmede innvandrere, aggressorer og okkupanter. Ære være Irans støtte.

Første skritt er økonomisk krig, en form for økonomisk «terrorisme»: Iran skal «kveles» økonomisk og tvinges til «forhandlinger» på amerikanske premisser – å anse som amerikansk diktat. USA bryter en avtale, krever en ny avtale – og forventer Iran skal stole på det! Hvor USA er arrogante!

Olje-krig
Iran trenger å eksportere olje, vesentlig for økonomien. Store olje-tankere bringer iransk olje til mange land. Men Trump og USA har bestemt at ingen skal handle med Iran! De får ganske enkelt ikke lov. Og gjør de det likevel, skal de straffes av USA, og nektes å handle med amerikanske firmaer. Da trekker de seg, tidligere handelspartnere med USA – og ikke minst de europeiske konserner. Vestlige stater bare beklager.

Tanker-krig
Irans olje skal ikke eksporteres. Iranske tankere på havet skal heller ikke kunne ferdes fritt. Den 4. juli ble en iransk tanker boret og mannskapet «arrestert» av britiske marinesoldater som brakte tankeren inn til Gibraltar. Der ligger tankeren fortsatt, beslaglagt på britisk ansett territorium. Grunn: Tankeren skulle frakte olje til Syria, noe vestlige makter sier ikke er lov.

Hykleriske vestlige makter
Britiske marinesoldater – i British Navy – tok en iransk supertanker, «Grace 1», og nekter den fri ferdsel. Men vestlige oljetankere skal fritt kunne ferdes i Persiabukta! Iran boret i Hormuzstredet en tanker under britisk flagg: «Stena Impero». Vestlige ledere indigneres hyklersk over «arresten av kommersielle fartøy» i Gulfen, men tier om britene som pirater ved Gibraltar.

Britiske krigsfartøy borer og arresterer den iranske oljetankeren «Grace 1» ved Gibraltar.

 Stena Impero er London-registrert tanker og seiler under britisk flagg.

Krig
Det neste kan bli militær krig: USA bomber Iran. Og krever «samarbeidsvillige» og allierte til å stå sammen med dem. Norge vil være utsatt, om ikke direkte i militære angrep, men med krigsfartøy for å avlaste USA i Gulfen, under dekke av å «beskytte skipsfarten», mens USA, med moralsk støtte fra vestlige makter, bomber Iran. Ny krig kan være på gang.

Trond Ali Linstad

107380cookie-checkUSA, Israel og vestlige makter til krig mot Iran