Norge

Valg i Norge og krig i Ukraina

Eventyr selges som sannhet

Det utfolder seg to fenomener om dagen: Kommunevalg i Norge og fortsatt krig i Ukraina. Sistnevnte går dårlig for de som står bak: USA, NATO og Vesten. En avtale var tidligere inngått med Russland om ikke å ekspandere mot øst, omringe landet med militære baser og true med å splitte landet. Anstrengelser for dette pågår nå for fullt, men uten suksess.

Nye tiltak må til ! Ukraina skal få F-16 kampfly, også av Norge. For å presse Russland med krigen i Ukraina. Flere ukrainere – og russere – skal dø.

Flyene vil ikke bli avgjørende i krigen sier eksperter. F-16 kampfly har begrenset mulighet til å engasjere tungvektsfly i den russiske flåten. Luft-til-luft-engasjementer vil sannsynligvis være svært ensidige, for russerne kan skyte ned F-16 med egne kampfly og anti-luft-skyts.

Støre om krigen i Ukraina
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var nylig på besøk i Kiev. Han lovet Zelensky en rekke donasjoner som støtte til Ukraina i krigen mot Russland. Støre anførte:

– Norge vil fortsette å støtte Ukrainas forsvarskamp mot Russland så lenge det er nødvendig. Ukraina har et akutt behov for mer militær støtte og materiell støtte nå. De har et stort behov for missiler og ammunisjon til luftvern. Her støtter Norge med det vi kan. (Nettavisen)

Da vet vi hva Støre prioriterer. Det er ikke gamle og sjuke her hjemme, sviktende skolesystem, skrantende jernbaner eller dårlig flomberedskap. Det er våpenindustrien og krig i Ukraina som teller! Å si noe annet, er galt.

Norske politikere og kommunevalget
Da gjelder det kommunevalget. Og her en tegning å tenke over. Vi kommer til å høre mange eventyr de neste ukene.


Les også www.koranen.no og www.frittpalestina.no;

Av Trond Ali Linstad

142340cookie-checkValg i Norge og krig i Ukraina