Palestina og Israel

Vestlige «radikalere» skal støtte palestinerne eller staten «Israel»?

Jan Hårstad om palestinsk Islamsk Jihad og staten «Israel»                                                                    

Jan Hårstad er blitt fast kommentator i derimot.no. Det er ikke bra. De siste dagene har han skrevet om «Israels seier» i Gaza og rakket ned på palestinsk motstands- organisasjoner som Islamsk Jihad, Hamas og deler av Fatah. Lettvindt, selvfølgelig. Å sitte trygt et stille sted i Norge og være sikret spalteplass med bedrevitende vurderinger om palestinsk motstand og presentere israelske «seire» over islamske kjempere der hele lederskapet skal være «likvidert», i følge Hårstad.  Med lett hovmod? Hårstad som gammel «radikaler» bør vite at undertrykking skaper motstand. Den islam-baserte motstand – dominerende i Palestina – løfter hodet og vokser seg sterk. Det skal vi høre  mer fra.

Hårstad fremmer sine underliggende marxistisk tanker. Som om det skulle vise veien. Det finnes knapt noen med slike tanker i den palestinske motstanden nå. I hvert fall ikke i noen ledende front. Samarbeid vil være bra, om mulig. Vær tilbakeholdende med kritikk. Den islam-baserte motstand – dominerende i Palestina – løfter hodet og vokser seg sterk. Det skal vi høre mer fra.

 Hårstad rakker ned på Iran, en støttespiller for den palestinske motstanden. Han skriver kritisk om Iran som nå bygger opp palestinske allierte rundt hele staten «Israel». Så bra! Men Hårstad sammenlikner Irans front mot «Israel» med Natos front mot Russland! En stor nød blant folk flest i Iran kan bli resultatet, mener han. Og en mulig omfattende krig. Iran vekker Hårstads bekymring.

Jeg har spurt om det før – og gjør det igjen: Står Hårstad på palestinernes, eller på «Israels» side? Når det kommer til stykke.

Les www.almaydeen. English. News. – På den palestinske siden. Hvor står Jan Hårstad og derimot.no?

Palestinian Resistance rockets homemade: PIJ’s Nakhaleh
(Palestinian Islamic Jihad leder Nakhaleh)

Av Trond Ali Linstad

139150cookie-checkVestlige «radikalere» skal støtte palestinerne eller staten «Israel»?